Het Formaat Van Een Afbeelding Wijzigen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Afbeelding Wijzigen In Photoshop
Het Formaat Van Een Afbeelding Wijzigen In Photoshop

Video: Het Formaat Van Een Afbeelding Wijzigen In Photoshop

Video: Het Formaat Van Een Afbeelding Wijzigen In Photoshop
Video: Photoshop serie 2 de afbeeldingsgrootte veranderen 2024, April
Anonim

Afbeeldingsformaat in relatie tot "papiertechnologieën" wordt meestal de grootte van de afbeelding genoemd - de lengte, breedte of de verhouding van deze waarden. En in elektronische technologieën wordt dit woord vaak gebruikt om de gegevensregistratiestandaard aan te duiden die wordt gebruikt bij het opslaan van een afbeelding in een bestand. Met behulp van de grafische editor Adobe Photoshop kunt u zowel de grootte van de afbeelding als het type bestand waarin deze wordt opgeslagen, wijzigen.

Het formaat van een afbeelding wijzigen in Photoshop
Het formaat van een afbeelding wijzigen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Ongeacht of u het formaat van een afbeelding of het type bestand waarin deze is opgeslagen, moet wijzigen, start u met het starten van de editor en laadt u de originele afbeelding erin. Als u dubbelklikt op een bestand in Verkenner of op het bureaublad, worden beide bewerkingen automatisch opeenvolgend uitgevoerd - het besturingssysteem zal het voor u doen.

Stap 2

Om de lengte en breedte van de afbeelding te wijzigen, moet u het juiste dialoogvenster oproepen - open het gedeelte "Afbeelding" in het editormenu en selecteer het item "Afbeeldingsgrootte". In plaats van het menu kunt u de "sneltoetsen" alt="Afbeelding" + Ctrl + I gebruiken.

Stap 3

Standaard is dit dialoogvenster aangevinkt in het vak "Behoud aspectverhouding". Dit betekent dat elke verandering in lengte of breedte automatisch de waarde van de tweede dimensie zal veranderen. Schakel dit selectievakje uit als u de oorspronkelijke beeldverhouding niet wilt behouden.

Stap 4

Wijzig desgewenst de waarden in de "Lengte" en "Breedte". Dit venster bevat twee paar van dergelijke velden - de ene is handiger in het gebruik als u van plan bent een afbeelding af te drukken en de andere verwijst naar schermformaten. Wijzigingen in waarden in een van de twee secties worden automatisch herhaald in de andere. Klik op OK en de afbeelding krijgt de opgegeven afmetingen.

Stap 5

Als u de bestandsindeling waarin de afbeelding is opgeslagen moet wijzigen, opent u onmiddellijk na het laden van de afbeelding een van de drie opties van het dialoogvenster Opslaan. In het gedeelte "Bestand" van het Adobe Photoshop-menu worden de opdrachten om ze aan te roepen aangeduid als "Opslaan voor web en apparaten", "Opslaan als" en gewoon "Opslaan".

Stap 6

Elk van deze dialoogvensters heeft een veld Bestandstype met een lijst met opnameformaten voor afbeeldingen die beschikbaar zijn voor de grafische editor - selecteer degene die u wilt. Wanneer het dialoogvenster wordt aangeroepen met de opdracht "Opslaan voor web en apparaten", verschijnt deze vervolgkeuzelijst in de tweede fase, na het formulier met instellingen voor optimalisatie van de beeldkwaliteit. Het zou juister zijn om het bestandstype te selecteren voordat u de instellingen in het optimalisatieformulier wijzigt - de lijst met indelingen staat in de rechterbovenhoek. Nadat u het gewenste type hebt ingesteld, klikt u op de knop "Opslaan" - het afbeeldingsbestand wordt opgeslagen in het geselecteerde formaat.

Aanbevolen: