Mappen Verplaatsen Van Station C Naar Station D

Inhoudsopgave:

Mappen Verplaatsen Van Station C Naar Station D
Mappen Verplaatsen Van Station C Naar Station D

Video: Mappen Verplaatsen Van Station C Naar Station D

Video: Mappen Verplaatsen Van Station C Naar Station D
Video: MAPPEN MET PERSOONLIJKE BESTANDEN VERPLAATSEN (SchoonePC instructievideo 06) 2024, Mei
Anonim

Zoals u weet, is de systeemschijf standaard de C-schijf en is het niet veilig om er belangrijke informatie op op te slaan. Immers, wanneer een virus een computer binnendringt, verspreidt het zich allereerst in systeembestanden. Dienovereenkomstig neemt het risico op gegevensverlies toe. Bij het opnieuw installeren van het besturingssysteem moet station C ook worden geformatteerd. En als er mappen met belangrijke informatie op staan, worden ze tijdens het formatteren vernietigd. Daarom is het het beste om ze over te zetten naar de D-schijf.

Mappen verplaatsen van station C naar station D
Mappen verplaatsen van station C naar station D

Het is nodig

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Voordat u mappen gaat verplaatsen, moet u alle toepassingen sluiten die mogelijk bestanden gebruiken uit de mappen die u migreert. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is op de D-schijf om de informatie op te slaan.

Stap 2

Als u een gewone map moet overzetten, kunt u dit als volgt doen. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste map. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu "Knippen".

Stap 3

Open vervolgens schijf D. Selecteer de map op deze schijf waarnaar u wilt gaan. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens "Plakken" in het contextmenu. Het proces voor bestandsoverdracht begint. De duur ervan hangt af van de capaciteit van de map en het type harde schijf. Wanneer de bewerking is voltooid, wordt de map verplaatst naar station D.

Stap 4

U moet de map met documenten een beetje anders verplaatsen. Voor eigenaren van het besturingssysteem Windows XP is deze methode geschikt. Klik met de rechtermuisknop op de map "Mijn documenten". Selecteer Eigenschappen. Ga dan naar het tabblad "Bestemmingsmap".

Stap 5

Noteer vervolgens in het veld "Map" de nieuwe locatie van de map "Mijn documenten". Klik op Toepassen. Selecteer vervolgens in het dialoogvenster "Verplaatsen". Daarna wordt de documentmap met al zijn inhoud verplaatst naar de partitie van de harde schijf van uw keuze.

Stap 6

In het besturingssysteem Windows 7 kunt u op deze manier de map met documenten overzetten. Open station C en vervolgens - "Gebruikers". Open vervolgens de map die overeenkomt met uw accountnaam. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op "Mijn documenten" daarin. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 7

Ga daarna naar het tabblad "Locatie". Schrijf vervolgens in de regel die verschijnt de map een nieuwe locatie op de D-schijf en klik op "Toepassen". Selecteer vervolgens in het dialoogvenster "Informatie verplaatsen".

Aanbevolen: