Hoe Bestanden Van Station C Naar Station D Te Verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Van Station C Naar Station D Te Verplaatsen
Hoe Bestanden Van Station C Naar Station D Te Verplaatsen

Video: Hoe Bestanden Van Station C Naar Station D Te Verplaatsen

Video: Hoe Bestanden Van Station C Naar Station D Te Verplaatsen
Video: Persoonlijke bestanden verplaatsen 2024, Mei
Anonim

De harde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, is meestal verdeeld in verschillende volumes. Hiermee kunt u de prestaties van de harde schijf iets verbeteren en voorkomt u het verlies van belangrijke informatie tijdens Windows-crashes.

Hoe bestanden van station C naar station D te verplaatsen
Hoe bestanden van station C naar station D te verplaatsen

Het is nodig

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Voor een stabiele werking van Windows moet er niet-toegewezen ruimte zijn op de systeempartitie van de harde schijf. Om vrije ruimte vrij te maken, gebruiken ze meestal de functie Schijfopruiming, waarmee u tijdelijke gegevens en ongebruikte bestanden kunt verwijderen. Wanneer dit niet genoeg is, worden de gegevens eenvoudig verplaatst naar andere partities van de harde schijf. Gebruik de standaard Windows-tools om aan de slag te gaan.

Stap 2

Open het menu "Mijn Computer" en selecteer de map waarin de gewenste bestanden zich bevinden. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt verplaatsen en selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Knippen". Open nu de map op de lokale schijf D waar u het werkbestand wilt opslaan.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het verkennervenster en selecteer "Plakken". Wacht tot de bestandsoverdracht is voltooid. Breng de andere bestanden op dezelfde manier over naar de D-schijf.

Stap 4

Als u de procedure voor het verplaatsen van bestanden wilt vergemakkelijken, download en installeer dan het programma Total Commander. Voer dit hulpprogramma uit. Geef de mappen van de lokale schijf C weer in het linkervenster van het programma en schijf D in het rechtervenster. Navigeer naar die bestanden die naar een andere partitie moeten worden verplaatst. Selecteer in het rechtervenster de map waarin de te verplaatsen bestanden worden opgeslagen.

Stap 5

Markeer nu de gewenste gegevens. Houd hiervoor de Ctrl-toets ingedrukt en klik met de linkermuisknop op de gewenste bestanden. Druk op de F6-knop nadat u alle vereiste bestanden hebt geselecteerd. Bevestig de start van het gegevensoverdrachtproces door op de Enter-toets te drukken.

Stap 6

Onthoud dat deze methode niet geschikt is om met systeembestanden te werken. Als u alle bestanden van Windows OS en gerelateerde programma's naar een andere schijfpartitie moet verplaatsen, installeer dan het Partition Manager-programma. Voer het hulpprogramma uit, open het tabblad "Wizards" en selecteer de functie "Sectie kopiëren". Volg het stapsgewijze hulpprogramma-menu. Nadat u een kopie van het lokale station C hebt gemaakt, verwijdert u de originele bestanden.

Aanbevolen: