Geheugen Toevoegen Van Station D Naar Station C

Inhoudsopgave:

Geheugen Toevoegen Van Station D Naar Station C
Geheugen Toevoegen Van Station D Naar Station C

Video: Geheugen Toevoegen Van Station D Naar Station C

Video: Geheugen Toevoegen Van Station D Naar Station C
Video: wifi-afstandsbediening voor IR- en RF-codes Broadlink RM4C Pro, werk in Home Assistant 2024, Mei
Anonim

Er zijn momenten waarop te weinig geheugen wordt toegewezen aan de C-schijf, die standaard de systeemschijf is, bij het partitioneren van de harde schijf. Natuurlijk kunt u alle partities volledig verwijderen en op een nieuwe manier geheugen toewijzen. Maar er is een eenvoudigere uitweg: neem het geheugen op de D-schijf en breng het over naar de C-schijf.

Hoe geheugen toe te voegen van station D naar station C
Hoe geheugen toe te voegen van station D naar station C

Het is nodig

Norton PartitionMagic 8.0

instructies:

Stap 1

Om te kunnen werken, hebt u Norton PartitionMagic 8.0 nodig. Zoek het op internet en download het. Het programma wordt betaald, maar er is een proefperiode voor het gebruik ervan. Installeer de applicatie op uw computer.

Stap 2

Voer het programma uit. Daarna zult u zien dat het hoofdmenu een lijst met alle secties heeft. Klik met de rechtermuisknop op sectie D en selecteer "Resize / Move" in het contextmenu. Geef in de regel "Nieuwe grootte" de nieuwe grootte van de schijf op. Houd er rekening mee dat u alleen vrije ruimte kunt nemen. De grootte van de D-schijf is bijvoorbeeld 200 gigabyte, waarvan 80 gigabyte gratis is. Door de nieuwe grootte van 150 gigabyte op te geven, maakt u 50 gigabyte aan ruimte vrij, die kan worden toegevoegd aan schijf C. En er is nu 30 gigabyte vrije ruimte op schijf D.

Stap 3

U kunt ook de benodigde hoeveelheid schijfruimte invoeren in de regel "Vrije ruimte". Daarna wordt het automatisch "genomen" van schijf D. Nadat de nieuwe grootte is geselecteerd, klikt u op OK. U heeft nu vrije schijfruimte.

Stap 4

Verder in het hoofdmenu van het programma in het bovenste gedeelte "Selecteer een taak" vindt u de optie genaamd "Toewijzing van vrije ruimte". In het eerste venster leest u de inleidende informatie. Klik vervolgens op "Volgende". Markeer in het volgende venster uw C-schijf en ga verder. Klik in het laatste venster op Voltooien.

Stap 5

Daarna start de procedure voor het toewijzen van vrije schijfruimte. Het enige dat u hoeft te doen, is wachten tot deze bewerking is voltooid. Onderbreek de distributie niet. In sommige gevallen kan het behoorlijk lang duren. Het hangt allemaal af van het type harde schijf, het bestandssysteem en de hoeveelheid schijfruimte die u weggooit. Nadat de vrije ruimte opnieuw is verdeeld, wordt de computer opnieuw opgestart. Nu zal de grootte van de C-schijf groter zijn.

Aanbevolen: