Een Complete Computer Formatteren?

Inhoudsopgave:

Een Complete Computer Formatteren?
Een Complete Computer Formatteren?

Video: Een Complete Computer Formatteren?

Video: Een Complete Computer Formatteren?
Video: How to Format computer and laptop | Window 7 , 8, 10 Format ? Computer format kaise kare in hindi 2024, Mei
Anonim

Als u de harde schijf volledig moet formatteren en de computerinstellingen naar hun oorspronkelijke waarden moet terugzetten, moet u een aantal acties uitvoeren. Gewoonlijk moet u de BIOS-instellingen opnieuw instellen en verschillende bewerkingen op de harde schijf uitvoeren.

Een complete computer formatteren?
Een complete computer formatteren?

Het is nodig

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan en houd de Delete-toets ingedrukt. Zodra het BIOS-menu is geopend, markeert u Standaardinstellingen gebruiken en drukt u op Enter. Selecteer nu Opslaan en afsluiten. Dit is nodig om wijzigingen op te slaan en het BIOS-menu te verlaten.

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om uw harde schijf te formatteren. Als je de mogelijkheid hebt om de harde schijf op een andere computer aan te sluiten, volg dan deze stap. Zet deze pc aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Open het menu "Deze computer" door tegelijkertijd op de toetsen Win en E te drukken. Klik met de rechtermuisknop op de partitie van de harde schijf die u wilt formatteren.

Stap 3

Selecteer "Formaat" en klik op de knop "Start". Herhaal deze procedure voor alle andere partities op uw harde schijf. Als u de harde schijf niet op een andere computer kunt aansluiten, installeer dan het programma Partition Manager. Het is nodig om de systeempartitie van de harde schijf te formatteren. deze procedure kan niet worden uitgevoerd met Windows-hulpprogramma's.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op en start Partition Manager. Open het menu "Wizards" en selecteer "Partitie formatteren". Klik op de knop "Volgende" in het menu dat wordt geopend. Selecteer de partitie van de harde schijf die u wilt opschonen. Klik volgende". Specificeer het type bestandssysteem van de toekomstige partitie. Geef het desgewenst een letter en een label. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien.

Stap 5

Klik op het tabblad Wijzigingen boven de werkbalk. Selecteer "Wijzigingen toepassen". Na een tijdje verschijnt er een venster waarin u wordt gevraagd de computer opnieuw op te starten en de bewerking in DOS-modus voort te zetten. Klik op de knop Nu opnieuw opstarten. Na een tijdje is de harde schijf van de computer volledig geformatteerd.

Aanbevolen: