Hoe Dubbele Waarden In Excel Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Dubbele Waarden In Excel Te Verwijderen
Hoe Dubbele Waarden In Excel Te Verwijderen

Video: Hoe Dubbele Waarden In Excel Te Verwijderen

Video: Hoe Dubbele Waarden In Excel Te Verwijderen
Video: Excel || 4 manieren om dubbele (gegevens) waarden in Excel te verwijderen 2024, Mei
Anonim

Wanneer u twee tabellen in één combineert, kunt u daarin dubbele waarden tegenkomen. De Microsoft Office Excel 2007-toepassing implementeert functionaliteit die is gericht op het oplossen van dit probleem van het vinden en verwijderen van dergelijke waarden uit een tabel.

Hoe dubbele waarden in Excel te verwijderen
Hoe dubbele waarden in Excel te verwijderen

instructies:

Stap 1

De eerste manier om dubbele waarden te verwijderen, is door de functie Duplicaten verwijderen te gebruiken. Om de functie te activeren, selecteert u cellen op het blad die dubbele waarden bevatten. U kunt de hele tabel of meerdere kolommen selecteren.

Stap 2

Ga op de werkbalk naar het tabblad "Gegevens / Duplicaten verwijderen". Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend aan of uw gegevens kopteksten bevatten. Als uw gegevenstabel kopteksten heeft aan het begin van elke kolom, vink dan het vakje "Mijn gegevens bevatten kopteksten" in het dialoogvenster aan.

Stap 3

Selecteer nu in dit dialoogvenster de kolommen waarin naar dubbele waarden wordt gezocht. Vink het vakje aan naast elke kolom die u wilt opnemen. Als u alle kolommen moet selecteren, klikt u op Alles selecteren. Klik OK. Het dialoogvenster wordt gesloten. Rijen die dezelfde waarden bevatten, worden uit de tabel verwijderd.

Stap 4

De volgende manier om dubbele cellen te verwijderen, is door de voorwaardelijke opmaakfunctie te gebruiken. Selecteer de kolommen in de tabel waarin u dubbele waarden wilt vinden. Ga op de werkbalk naar het tabblad Start / Voorwaardelijke opmaak.

Stap 5

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar Celselectieregels / Dubbele waarden. Vervolgens verschijnt een venster met selectievelden: laat standaard de opmaak van cellen met dubbele waarden staan en selecteer een opmaak voor dubbele cellen. Klik OK. Dubbele cellen worden opgemaakt. Met deze functie worden dubbele waarden gemarkeerd, maar niet verwijderd.

Stap 6

Stel het filter op de tabel in om dubbele waarden te verwijderen. Ga hiervoor naar "Data / Filter" op de werkbalk. Er wordt een filter geïnstalleerd op de tabelkoppen. Open het filter voor de kolom die voorwaardelijk is opgemaakt. Selecteer de optie "Filteren op celkleur". Klik OK. De tabel is gefilterd, nu worden alleen dubbele cellen weergegeven. Verwijder onnodige.

Aanbevolen: