Dubbele Bestanden Verwijderen

Inhoudsopgave:

Dubbele Bestanden Verwijderen
Dubbele Bestanden Verwijderen

Video: Dubbele Bestanden Verwijderen

Video: Dubbele Bestanden Verwijderen
Video: Dubbele bestanden verwijderen met Glary Utilities 2024, Mei
Anonim

Als u uw computer lange tijd gebruikt, kan zich een groot aantal dubbele bestanden op de harde schijf ophopen, waardoor het systeem verstopt raakt en de werking ervan vertraagt. Voor een stabiele werking van de computer moet u periodiek het systeem van dergelijk afval opschonen.

Dubbele bestanden verwijderen
Dubbele bestanden verwijderen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - DupKiller-programma.

instructies:

Stap 1

U kunt handmatig naar dubbele bestanden zoeken, maar dit kost u veel tijd en garandeert geen volledige wissing van de harde schijf. Gebruik gespecialiseerde programma's om tijd te besparen. Op internet vindt u een groot aantal programma's om dit probleem op te lossen, bijvoorbeeld Duplicate Finder, DupKiller of NoClone.

Stap 2

Download DupKiller, het is gratis en gemakkelijk te gebruiken, en installeer het.

Stap 3

Voer het programma uit. U ziet een venster met tips voor het gebruik van de verschillende functies. Lees de gebruiksvoorwaarden en klik op de knop "Sluiten".

Stap 4

Open het hoofdmenu van het programma. Vink de vakjes aan op de harde schijven die u moet controleren op dubbele bestanden (standaard zijn alle harde schijven geselecteerd). U kunt ook de maximale en minimale bestandsgrootte voor zoekopdrachten instellen, bepaalde bestandsindelingen uitsluiten van zoekopdrachten of kenmerken voor mappen en bestanden selecteren. Klik vervolgens op de knop "Scannen" en het programma begint te zoeken.

Stap 5

Na een paar minuten (de scantijd is afhankelijk van de grootte van de harde schijven en de hoeveelheid vrij RAM), zal het programma dezelfde bestanden vinden en ze in een apart venster weergeven. Voor het gebruiksgemak worden de bestanden visueel in groepen verdeeld. Indien nodig kunt u de gevonden bestanden in het programmavenster bekijken. Bijna alle grafische en tekstbestanden zijn beschikbaar om te bekijken.

Stap 6

Schakel na het bekijken het selectievakje in van de bestanden die u wilt verwijderen en selecteer "Verwijder geselecteerde bestanden". Alle duplicaten worden fysiek van de harde schijf verwijderd.

Aanbevolen: