Hoe Een Dubbele Punt Op Het Toetsenbord Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dubbele Punt Op Het Toetsenbord Te Zetten
Hoe Een Dubbele Punt Op Het Toetsenbord Te Zetten

Video: Hoe Een Dubbele Punt Op Het Toetsenbord Te Zetten

Video: Hoe Een Dubbele Punt Op Het Toetsenbord Te Zetten
Video: hoe doe ik puntjes op de u | en op andere letters 2024, April
Anonim

Mensen die beginnen typen op het toetsenbord onder de knie te krijgen, kunnen het moeilijk vinden om de locatie van bepaalde toetsen te onthouden. Het kost onredelijk veel tijd om het gewenste symbool te vinden. Er zijn verschillende manieren om een dubbele punt op het toetsenbord te plaatsen.

Hoe een dubbele punt op het toetsenbord te zetten
Hoe een dubbele punt op het toetsenbord te zetten

instructies:

Stap 1

Om een dubbele punt te plaatsen bij het invoeren van tekst in het Cyrillisch, drukt u op de "Shift"-toets en terwijl u deze ingedrukt houdt, drukt u op het ":"-symbool. Het bevindt zich op de "6"-toets in de bovenste rij toetsen. Deze stap en de volgende stap zijn even geschikt voor het invoeren van een teken vanaf het toetsenbord in bijna elk document en op elke internetpagina.

Stap 2

Als u de toetsenbordindeling hebt gewijzigd en naar het Latijnse alfabet bent overgeschakeld (de indeling wordt gewijzigd door tegelijkertijd op de toetsen "Ctrl" en "Shift" of "Alt" en "Shift" te drukken), houdt u de "Shift"-toets ingedrukt en houdt u het, voer het ":"-teken in. Bij het invoeren van een lettertype in Latijnse letters komt dit teken overeen met de toets ": /;" (er staat een Cyrillische letter "Ж" op dezelfde toets). Zoek naar dit symbool aan de rechterkant van de letterbalk van het toetsenbord.

Stap 3

Je kunt een dubbele punt ook op een andere manier plaatsen. Het is geschikt wanneer u met een teksteditor Microsoft Word werkt. Klik op het tabblad Invoegen boven aan het documentvenster. Selecteer het gedeelte "Symbool" door erop te klikken met de linkermuisknop. In Microsoft Office Word 2007 bevindt dit gedeelte zich aan de rechterkant van het venster. Klik erop en selecteer "Andere symbolen" in het vervolgkeuzemenu. In eerdere versies van Microsoft Office Word dan 2007 moet deze sectie worden gevonden in het vervolgkeuzemenu van het item "Invoegen".

Stap 4

Er wordt een venster voor u geopend met een reeks verschillende symbolen. Als u de dubbele punt niet meteen ziet, gebruikt u de schuifbalk aan de rechterkant van het venster om deze te vinden. Nadat u het gewenste teken hebt gevonden, zorgt u ervoor dat de cursor op de gewenste plaats in het hoofddocument staat, selecteert u de dubbele punt in het venster met de tekens door met de linkermuisknop op het pictogram te klikken en klikt u op de knop "Invoegen".

Stap 5

Om niet elke keer dat u met het document werkt het venster met symbolen op te roepen, kopieert u het naar het klembord en plakt u het de volgende keer gewoon van daaruit in de tekst. Om een teken van het klembord te plakken, gebruikt u de muis of plakt u een dubbele punt vanaf het toetsenbord. Om dit te doen, houdt u de "Ctrl"-toets ingedrukt en drukt u terwijl u deze ingedrukt houdt op de "V"-toets, of houdt u de "Shift"-toets ingedrukt en drukt u zonder deze los te laten op de "Insert"-toets.

Aanbevolen: