Hoe Dubbele Bestanden Automatisch Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Dubbele Bestanden Automatisch Te Verwijderen
Hoe Dubbele Bestanden Automatisch Te Verwijderen

Video: Hoe Dubbele Bestanden Automatisch Te Verwijderen

Video: Hoe Dubbele Bestanden Automatisch Te Verwijderen
Video: Dubbele bestanden verwijderen met Glary Utilities 2024, Mei
Anonim

Op besturingssystemen die al meer dan een jaar in gebruik zijn, verschijnen onvermijdelijk onnodige dubbele bestanden. Dit kunnen servicebibliotheken, video's, muziek, afbeeldingen, enz. Om van dit afval af te komen, kunt u speciale programma's gebruiken.

Hoe dubbele bestanden automatisch te verwijderen
Hoe dubbele bestanden automatisch te verwijderen

Soms is het niet de gebruiker die verantwoordelijk is voor het optreden van veel duplicaten, maar programma's van derden die op de computer zijn geïnstalleerd. Sommige toepassingen kunnen bijvoorbeeld dezelfde dlls- of ocx-bestanden in verschillende mappen installeren. Er zijn veel programma's beschikbaar om dit probleem aan te pakken. De meeste van dit soort toepassingen werken volgens hetzelfde principe. Eerst start de gebruiker het scanproces, het programma zoekt naar bestanden met dezelfde namen en dezelfde grootte en biedt aan om ze te verwijderen.

Dubbele vinder

Ondanks het feit dat het Duplicate Finder-programma erg klein is, heeft het een goede functionaliteit. Deze applicatie kan bestanden beetje bij beetje matchen, wat de meest nauwkeurige identificatie van duplicaten mogelijk maakt. Nadat het scanproces is voltooid, biedt het programma aan om onnodige kopieën te verwijderen of ze naar een aparte map te verplaatsen.

Duplicate Finder kan ook het CRC32-algoritme gebruiken om duplicaten te vinden. De applicatie kan bestanden vinden met een grootte van nul en ondersteunt verwijderbare opslag (inclusief USB-apparaten).

Het programma heeft een ingebouwde afbeeldingsviewer waarin u dubbele foto's kunt bekijken voordat u ze verwijdert.

Duplicate Finder is een betaald programma. Met de gratis versie kunt u niet meer dan 50 bestanden verwijderen of naar een afzonderlijke map verplaatsen, waarvan de grootte niet groter mag zijn dan 2 megabyte. Een licentie voor de volledige versie van Duplicate Finder kost iets meer dan 1.500 roebel.

Auslogics dubbele bestandszoeker

In tegenstelling tot Duplicate Finder is Auslogics Duplicate File Finder gratis. Het is ook in staat om overbodige kopieën van muziekbestanden, films, foto's, enz. te vinden. Het programma zoekt naar duplicaten door MD5-hashes te vergelijken. De applicatie-interface is intuïtief - na het starten van het programma wordt de gebruiker gevraagd om het type bestanden te selecteren dat moet worden gescand (archieven, programma's, foto's, enz.), en na het scannen is het enige dat overblijft het verwijderen van onnodige kopieën. Het enige nadeel van het programma is dat het van tijd tot tijd opdringerige advertenties weergeeft.

CloneSpy en DupKiller

Van de gratis programma's die dubbele bestanden kunnen vinden en verwijderen, zijn CloneSpy en DupKiller de meest populaire. Ze kunnen, net als andere toepassingen van dit soort, bestanden met elkaar vergelijken op naam, aanmaakdatum of controlesom. DupKiller gebruikt speciale algoritmen om duplicaten te vinden, wat het scanproces aanzienlijk versnelt.

Aanbevolen: