Hoe Maak Je Een Ovale Lijst In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ovale Lijst In Photoshop
Hoe Maak Je Een Ovale Lijst In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Ovale Lijst In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Ovale Lijst In Photoshop
Video: Mist maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Adobe Photoshop is een soort monster waarmee je een breed scala aan grafische taken kunt oplossen. Waaronder zoals het maken van ovale kaders voor foto's.

Hoe maak je een ovale lijst in Photoshop
Hoe maak je een ovale lijst in Photoshop

Het is nodig

Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Zoek eerst een afbeelding die u als achtergrond gaat gebruiken. De headerafbeelding gebruikt een patroon dat is gedownload van sxc.hu, een opslagplaats van gratis afbeeldingen. Als u besluit om vanaf dezelfde plaats een foto voor de achtergrond te maken, houd er dan rekening mee dat u zich moet registreren.

Stap 2

Open deze afbeelding in Adobe Photoshop. Klik hiervoor op het menu-item "Bestand"> "Openen" of sneltoetsen Ctrl + O, selecteer het gewenste bestand en klik op "Openen".

Stap 3

Selecteer het gereedschap Elliptisch selectiekader en gebruik het om een ovaal in de afbeelding te maken, dat volgens uw idee de buitenkant van het frame zal zijn. Selecteer in de gereedschapsinstellingen Aftrekken uit selectie en maak een nieuw ovaal aan de binnenkant van het frame.

Stap 4

Druk op de toetscombinatie Ctrl + J. U hebt dus een nieuwe laag gemaakt met alleen het geselecteerde ovale frame erop. Zoek deze laag in de lijst met lagen, die op zijn beurt in het venster "Lagen" staat (als het er niet is, druk dan op F7), klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Overvloeiopties" in het menu dat verschijnt.

Stap 5

Selecteer in het volgende venster de parameter "Slagschaduw" (de lijst met parameters bevindt zich aan de linkerkant van het venster), selecteer in het item "Blend-modus" "Vermenigvuldigen", in de "Hoek" - 125 graden, in "Grootte" - 20-30 pixels, laat de rest van de waarden ongewijzigd. Selecteer de optie Afschuining en reliëf en stel deze in op de volgende waarden: Stijl - Afschuining binnen, Techniek - Glad, speel met de instellingen Glanscontour, Hooglichtmodus en Schaduwmodus, laat de rest ongewijzigd. Selecteer de optie "Contour", selecteer "Half round" voor "Contour", en laat ook de rest ongewijzigd. Klik OK.

Stap 6

Klik in de lijst met lagen met de rechtermuisknop op de achtergrondlaag, selecteer in het menu dat opent "Van achtergrond" en klik in het nieuwe venster onmiddellijk op OK. Je hebt van de achtergrond een volledige laag gemaakt. Selecteer de laag met het kader, activeer het gereedschap Toverstaf en klik eenmaal met de linkermuisknop in het gebied dat zich binnen het kader bevindt, zodat dit gebied wordt geselecteerd. Selecteer de laag die eerder de achtergrond was en druk op Delete op je toetsenbord. Het frame is klaar, nu moet je er nog een foto in plaatsen.

Aanbevolen: