Hoe Maak Je Een Alfabetische Lijst In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Alfabetische Lijst In Word
Hoe Maak Je Een Alfabetische Lijst In Word

Video: Hoe Maak Je Een Alfabetische Lijst In Word

Video: Hoe Maak Je Een Alfabetische Lijst In Word
Video: How to Make a Checklist in Word | Microsoft Word Tutorials 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Word is niet ontworpen om gebruikersinvoer te stroomlijnen. In tekstdocumenten is het echter vaak nodig om alfabetische lijsten te maken, daarom is er een functie voor het sorteren van strings aan het programma toegevoegd. Het is vrij eenvoudig te gebruiken en het is onwaarschijnlijk dat een dergelijke sortering zelfs voor een beginnende Word-gebruiker problemen zal opleveren.

Hoe maak je een alfabetische lijst in Word
Hoe maak je een alfabetische lijst in Word

Het is nodig

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start uw tekstverwerker. Als u een alfabetische lijst aan een bestaand document wilt toevoegen, laadt u het en plaatst u de cursor op de gewenste plaats in de tekst. Houd er rekening mee dat de lijst wordt gemaakt als een afzonderlijke tekstparagraaf, dat wil zeggen dat u moet zorgen voor scheiding van de vorige en volgende fragmenten van het document.

Stap 2

Voer alle regels in de lijst in en negeer in dit stadium de juiste volgorde. Het enige dat er nu toe doet, is om elke regel van de lijst te beëindigen met de invoer van een "carriage return"-teken, d.w.z. door op de Enter-toets te drukken.

Stap 3

Selecteer alle regels in de lijst en open het dialoogvenster met de instellingen voor het sorteren van tekst. Om het te noemen, is er een knop met de afbeelding van de letters "A" en "I" boven elkaar en een pijl die naar beneden wijst. Deze knop is verplaatst naar de opdrachtgroep Alinea van het tabblad Start in het Word-menu.

Stap 4

Het veld onder het label "Eerst door" is standaard ingesteld op "alinea's" - laat dit ongewijzigd. In de aangrenzende vervolgkeuzelijst - "Type" - moet de standaardwaarde alleen worden gewijzigd als de regels datums of cijfers bevatten. Rechts van deze lijst zijn er nog twee velden die de sorteerrichting specificeren - "oplopend" en "aflopend" - selecteer de gewenste optie door op het overeenkomstige selectievakje te klikken.

Stap 5

Als het geselecteerde fragment van het document, naast de lijstregels zelf, ook de titel bevat, vink dan het vakje aan naast het opschrift "met een titelregel" onderaan het instellingenvenster.

Stap 6

Standaard wordt het sorteren niet hoofdlettergevoelig uitgevoerd en als u wilt dat de lijst regels bevat die beginnen met hoofdletters en vervolgens met kleine letters, opent u de aanvullende sorteerinstellingen. Hiervoor wordt de knop "Parameters" in het venster met basisinstellingen geplaatst. Vink het vakje "hoofdlettergevoelig" aan en sluit het venster door op de knop OK te klikken.

Stap 7

Klik op OK en in het venster met basissorteerinstellingen, waarna de tekstverwerker de regels van de lijst alfabetisch rangschikt.

Aanbevolen: