Hoe Maak Je Een Lijst In één Cel In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Lijst In één Cel In Excel
Hoe Maak Je Een Lijst In één Cel In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Lijst In één Cel In Excel

Video: Excel meerdere regels tekst in één cel (in 90 seconden, 2 manieren) 2022, November
Anonim

Microsoft Office Excel is meer geschikt om met spreadsheets te werken. U kunt de tekst erin echter op vrijwel dezelfde manier opmaken als in een teksteditor, inclusief het maken van een lijst in één cel.

Hoe maak je een lijst in één cel in Excel
Hoe maak je een lijst in één cel in Excel

instructies:

Stap 1

Start Excel en plaats de cursor in de cel waar u een lijst wilt maken. Formatteer de cel op de juiste manier voordat u begint met het invoeren van gegevens. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Cellen opmaken" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 2

Alternatieve optie: maak het tabblad "Home" actief, klik in het blok "Cellen" op de werkbalk op de knop "Formatteren" en selecteer het item "Cellen opmaken" in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 3

Voor elke lijst, zelfs in de vorm van numerieke waarden, is het beter om het tekstformaat te gebruiken, dus ga naar het tabblad "Getal" in het geopende venster en selecteer in de groep "Nummernotaties" het item "Tekst" met de linkermuisknop. Dit betekent dat uw lijst er precies zo uitziet als u typt en niet wordt geconverteerd naar een formule of functie.

Stap 4

Op het tabblad "Uitlijning" kunt u bovendien met een markering het veld "Wrap by words" in de groep "Display" markeren en ook de parameters instellen voor de uitlijning van de tekst in de cel. Nadat u de parameters hebt ingesteld, klikt u op de knop OK, het venster "Cellen opmaken" wordt automatisch gesloten.

Stap 5

U zult de lijst zelf moeten labelen in een opgemaakte cel, dus begin met het invoeren van gegevens met het gewenste pictogram of regelnummer. Nadat de gegevens op de eerste regel zijn ingevoerd, houdt u de alt = "Image"-toets ingedrukt en drukt u op de Enter-toets. Hiermee kunt u naar de volgende regel in dezelfde cel gaan.

Stap 6

Als je gewend bent om tekst niet in de cel zelf in te voeren, maar in de formulebalk, gebruik dan hetzelfde principe: druk op alt = "Afbeelding" en Enter elke keer dat je naar een nieuwe regel wilt gaan. Als u klaar bent met het invoeren van gegevens, past u de celbreedte aan door de kolomrand naar rechts te slepen of gebruikt u de functie voor automatisch aanpassen van kolombreedte.

Populair per onderwerp