Hoe Maak Je Een Genummerde Lijst

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Genummerde Lijst
Hoe Maak Je Een Genummerde Lijst

Video: Hoe Maak Je Een Genummerde Lijst

Video: Hoe Maak Je Een Genummerde Lijst
Video: Genummerde lijst in WordPress maken 2024, Mei
Anonim

Een genummerde lijst van een document is tekst die op een specifieke manier is opgemaakt in een teksteditor. Elke alinea van deze lijst is opeenvolgend genummerd. Bovendien kunnen Arabische en Romeinse cijfers worden gebruikt als nummering, evenals de alfabetische volgorde van het Latijnse alfabet, Cyrillisch of een andere strikte reeks tekens. Naast sequentiële nummering worden alle beschikbare tekstopmaakhulpmiddelen toegepast op de lijst. Deze lijst kan worden ingesteld met een speciale stijl uit de documentsjabloon. U kunt ook een genummerde lijst maken met behulp van de opmaakknoppen van een teksteditor.

Hoe maak je een genummerde lijst
Hoe maak je een genummerde lijst

Noodzakelijk

Microsoft Word-teksteditor

instructies:

Stap 1

Open het document waarin u een genummerde lijst wilt maken in een teksteditor Microsoft Word. Selecteer een tekstblok met de muis- of toetsenbordtoetsen om het naar een genummerde lijst te converteren. Open vervolgens het hoofdmenu van de applicatie: items "Formaat" - "Lijst". Het venster voor het specificeren van de lijst verschijnt op het scherm.

Stap 2

Selecteer in dit dialoogvenster het tabblad Genummerd. U krijgt alle genummerde lijsten te zien die in dit documentsjabloon bestaan. Selecteer met de muis de optie die bij u past.

Stap 3

Als geen van de bestaande lijsten qua opmaak of nummeringsstijl bij u past, selecteert u met de muis de lijst die het dichtst bij de gewenste weergave ligt. Klik vervolgens op de knop "Wijzigen" in dit venster om uw eigen parameters voor de geselecteerde lijst in te stellen.

Stap 4

In het venster dat verschijnt, zijn er velden voor het wijzigen van lijstitems, evenals kenmerken voor tekstopmaak. Stel indien nodig de getalnotatie in het overeenkomstige veld in. Wijzig de grootte en het lettertype van het lettertype met de knop "Lettertype …". Stel hieronder in de vervolgkeuzelijst het gewenste type stijlnummering in en geef aan met welk teken de bestelling moet worden gestart. Stel in de velden "Nummerpositie" en "Tekstpositie" de waarden in die u nodig hebt. Controleer alle wijzigingen die zijn aangebracht met de voorbeeldafbeelding onder aan het instellingenvenster. Om de configuratie te voltooien en alle attributen van de lijst op te slaan, klikt u op de knop "OK" in dit venster.

Stap 5

Om de installatie van een genummerde lijst op de geselecteerde tekst van het document te voltooien, drukt u op de knop "OK" in het venster "Lijst". Het geselecteerde blok wordt dan een genummerde lijst met de opgegeven parameters.

Aanbevolen: