Hoe Maak Je Een Lijst?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Lijst?
Hoe Maak Je Een Lijst?

Video: Hoe Maak Je Een Lijst?

Video: Hoe Maak Je Een Lijst?
Video: Hoe maak je een lijst aan in ActiveCampaign 2024, Mei
Anonim

Referenties vormen een integraal onderdeel van elk onderzoekswerk, of het nu gaat om een proefschrift of een schoolsamenvatting. Dankzij deze lijst kan iedereen die geïnteresseerd is in meer detail ingaan op de essentie van het werk door de primaire bronnen te lezen. Om deze lijst correct samen te stellen, moet u de strikte regels kennen voor het schrijven ervan.

Hoe maak je een lijst?
Hoe maak je een lijst?

instructies:

Stap 1

Rangschik de bronnummers in de lijst alleen in oplopende volgorde. Dit zorgt voor het gemak van het zoeken via de link van een bepaalde literaire bron. Als de bron die u citeert meerdere auteurs heeft, maar niet meer dan drie, vermeld ze dan als volgt. Schrijf eerst de achternaam en initialen van de eerste auteur, daarna de volledige naam van de bron. Zet dan een schuine streep ("/") en vermeld alle andere auteurs, gescheiden door komma's. Het is belangrijk dat in dit geval eerst de initialen komen en niet de achternaam van de auteur.

Stap 2

Begin met de naam van de bron als deze meer dan drie auteurs heeft, gebruik dan een schuine streep en vermeld ze allemaal gescheiden door komma's. Als het er veel zijn, kort deze lijst dan als volgt in: vermeld de achternaam en initialen van de eerste auteur en schrijf vervolgens "et al.".

Stap 3

Om de lijst correct samen te stellen, plaatst u na het specificeren van de titel en auteurs een punt en een streepje en geeft u vervolgens de plaats van publicatie van de bron aan, inclusief de naam van de uitgever, het jaar van uitgave en de stad. Voer vervolgens het aantal afgedrukte pagina's en het aantal illustraties in. Deze informatie is te vinden op een van de pagina's aan het einde van het boek.

Stap 4

Controleer de overeenstemming van de plaats van de links in de tekst met de nummers van de in de lijst aangegeven bronnen. Gebruik alleen geverifieerde informatie om uw lijst samen te stellen. Probeer het niet een meer solide uitstraling te geven door het kunstmatig op te blazen met een groot aantal niet-bestaande of niet-gerelateerd aan het werk van bronnen die in de titel van het onderwerp worden vermeld. Het voorlopig opstellen van een literatuurlijst zal ook een gunstig effect hebben op de samenstelling van het werk zelf.

Stap 5

Analyseer mogelijke bronnen om te zien of ze kunnen worden gebruikt. Als er onder de bronnen artikelen op internetbronnen zijn geplaatst, worden deze als volgt aangegeven. Verdeel de beschrijving in twee delen. Vermeld in de eerste plaats de achternaam, naam en patroniem van de auteur, evenals de naam van de bron. Plaats vervolgens het teken "//" en geef de naam aan van de bron waaruit het artikel is gehaald.

Aanbevolen: