Hoe Teken Je Een Tafel?

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Tafel?
Hoe Teken Je Een Tafel?

Video: Hoe Teken Je Een Tafel?

Video: Hoe Teken Je Een Tafel?
Video: Tafel Tekenen in 50s - Leren tekenen voor beginners en kinderen ★ Deel 45 2024, April
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de tekst niet saai en eentonig wordt, moet deze worden "verdund" met lijsten, diagrammen, diagrammen, tabellen. Dit zal elk document transformeren, helder en levendig maken. Bovendien kunt u met behulp van handige hulpmiddelen dit proces gemakkelijk veranderen in een vermakelijk en creatief proces.

Hoe teken je een tafel?
Hoe teken je een tafel?

instructies:

Stap 1

U kunt de tabel in veel programma's uitvoeren. Dit is veel tekst, grafische programma's en speciale tabellen (bijvoorbeeld Excel), en een visuele editor. Nadat u het principe van de creatie ervan hebt begrepen, kunt u de taak in elk van hen gemakkelijk aan. Laten we proberen een tabel in Word te tekenen. Selecteer het eerste item "een tabel tekenen" in het menu "tabel", open het venster "tabellen en randen".

Bovenaan het venster zijn er knoppen "teken een tabel" en "gum" (wissen overbodig).

In het midden is er een lijn die de tafel tekent, de grootte ervan. Klik op het driehoekje aan de rechterkant om het lijntype (ononderbroken, gestippeld, gestippeld, dubbel, driedubbel, enz.) en dikte te selecteren.

Onder aan het venster bevinden zich opmaakknoppen (cellen combineren / splitsen, centreren, rijen en kolommen uitlijnen, en andere).

Stap 2

Druk op de hoofdknop "teken een tafel", de cursor zal veranderen (in de vorm van een potlood). Alles is klaar om te tekenen.

Eenmaal in de linkerbovenhoek verplaatst u de cursor naar beneden en naar rechts. Achter de cursor ziet u een gestippeld kader - het toont de vorm van de toekomstige tafel. Zodra de muisknop wordt losgelaten, wordt de kaderlijn zichtbaar (het zal de vorm aannemen die aan het begin was geselecteerd). Om ervoor te zorgen dat de lijnen gelijk zijn, zijn de hoeken recht, u hoeft niets te doen, in de tekenmodus gebeurt dit automatisch.

Het tekenen van rijen en kolommen gaat op dezelfde manier. Voor kolommen verplaatst u de cursor van boven naar beneden, voor rijen van links naar rechts. Elke cel kan verder worden onderverdeeld in rijen en kolommen.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat de grootte van het frame en de cellen precies zijn wat u wilt. Zodra de tabel compleet is, kan deze eenvoudig worden vergroot of verkleind.

Stap 3

Als het skelet van de tafel klaar is, vul je het met inhoud. Maak je in het begin geen zorgen over het lettertype en de grootte. Formatteer de reeds gevulde tabel:

• bepaal tot slot de breedte van de rijen en kolommen aan de hand van de inhoud (gebruik hiervoor de schuifregelaars op de liniaal);

• wijzig indien nodig de tekenstijl en -grootte, de kleur en oriëntatie;

• definieer de positie van de tekst in de cel (in hoogte, in breedte);

• randen wijzigen en zowel cellen als tabellen vullen.

Je tafel is klaar.

Stap 4

Naast handmatige opmaak kunt u automatische opmaak toepassen. Het hebben van wat u zoekt in de reeks standaardformaten zal uw werk aanzienlijk vereenvoudigen. U vindt automatische opmaak in hetzelfde venster, dat hierboven werd besproken (de knop "automatische opmaak"). U vindt deze functie ook in het menu "tabel" - invoegen - tabel - autoformat.

Bovendien kunt u het werk aan het opmaken van een tabel aanzienlijk versnellen door extra knoppen op de werkbalk te installeren (rijen en kolommen uitlijnen, cellen samenvoegen / splitsen, een tabel tekenen, enz.).

Aanbevolen: