Een Andere Tafel In Een Tabel Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Andere Tafel In Een Tabel Plaatsen
Een Andere Tafel In Een Tabel Plaatsen

Video: Een Andere Tafel In Een Tabel Plaatsen

Video: Een Andere Tafel In Een Tabel Plaatsen
Video: Tabellen in Word 2024, Mei
Anonim

Tabellen worden in documenten voor verschillende doeleinden gebruikt, niet alleen voor de overzichtelijke weergave van datasets, maar ook voor het opmaken van teksten of hun grafische vormgeving. Soms moet je de ene tabel in de andere plaatsen om het gewenste resultaat te krijgen. Meestal ontstaat de behoefte aan dergelijke manipulaties met tabellen bij het werken met documenten in een tekstverwerker Microsoft Office Word of in webpagina's.

Een andere tafel in een tabel plaatsen
Een andere tafel in een tabel plaatsen

Het is nodig

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Als de tabel waarin u een andere wilt plaatsen in een Word-bestand is opgeslagen, start u een tekstverwerker, laadt u het vereiste document erin en bereidt u een plaats voor in de structuur van de hoofdtabel. Dit programma heeft de mogelijkheid om de cellen van een bestaande tafel samen te voegen om een slot te organiseren dat groot genoeg is om een nieuwe tafel weer te geven. Om deze optie te gebruiken, selecteert u de gewenste groep cellen in een bestaande tabel, klikt u met de rechtermuisknop op de selectie en selecteert u de regel "Cellen samenvoegen" in het contextmenu.

Stap 2

Wanneer de cel voor de nieuwe tabel klaar is, plaatst u uw cursor erin en gaat u naar het tabblad "Invoegen" in het toepassingsmenu. Vouw de vervolgkeuzelijst "Tabel" uit en selecteer de gewenste optie voor het maken van een tabel. Hier kunt u eenvoudig op de gewenste cel van de lay-out klikken of het item "Tabel invoegen" gebruiken om een apart dialoogvenster te openen en de formuliervelden in te vullen. Als u een tabel nodig heeft met een complexere structuur dan lineair gerangschikte rijen en kolommen, selecteert u het item "Tabel tekenen" en maakt u deze met de muisaanwijzer.

Stap 3

U kunt Microsoft Office Word ook gebruiken om een tabel toe te voegen aan de broncode van een hypertextdocument, maar deze optie is niet altijd beschikbaar. "Handmatig" kan dit worden gedaan door in de td-tag van de geselecteerde cel een set tags te plaatsen die een nieuwe tabel met de vereiste structuur vormen. De minimale reeks opdrachten moet beginnen met een openingstabeltag en eindigen met een afsluitende tag met dezelfde naam. Daartussen moet je lijnen - tr - en cellen - td plaatsen. Als u bijvoorbeeld een tabel van twee rijen en vier kolommen wilt vormen, in de cellen waarvan hun serienummers zijn geplaatst, moet de reeks tags er als volgt uitzien:

1 2 3 4
5 6 7 8

Deze code moet in een cel van een bestaande tabel worden geplaatst, gescheiden door tags

en

Aanbevolen: