Hoe Video Comprimeren In Virtualdub

Inhoudsopgave:

Hoe Video Comprimeren In Virtualdub
Hoe Video Comprimeren In Virtualdub

Video: Hoe Video Comprimeren In Virtualdub

Video: Hoe Video Comprimeren In Virtualdub
Video: Работа в VirtualDub(обучение по конвертации видео в VirtualDub) 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel verschillende hulpprogramma's om de eigenschappen van videobestanden te wijzigen. Als je de voorkeur geeft aan freeware, gebruik dan VirtualDub om de bestandsgrootte te verkleinen.

Hoe video comprimeren in Virtualdub
Hoe video comprimeren in Virtualdub

Het is nodig

  • - VirtualDub;
  • - K-Lite-codec.

instructies:

Stap 1

Download dit programma van de ontwikkelaarssite. Installeer VirtualDub en voer het hulpprogramma uit. Open het tabblad Bestand en selecteer de opdracht Openen. Open het videobestand om te converteren. Houd er rekening mee dat het programma een beperkt aantal formaten ondersteunt. Gebruik een speciale converter om het originele formaat naar avi te converteren.

Stap 2

Wacht even totdat het videobestand volledig in het hulpprogrammavenster is geladen. Als het bestand niet wordt gevonden, installeer dan het K-Lite Codec-pakket. Herhaal de procedure om het bestand te openen.

Stap 3

Open nu het menu Video's. Ga naar Filters. Klik op de knop Toevoegen en selecteer het gewenste filter. Het is beter om de resize-functie te gebruiken om de grootte van het videobestand te verkleinen. Wacht tot het nieuwe venster start.

Stap 4

Vink het vakje naast Absoluut (pixels) aan. Activeer in het menu Beeldverhouding de optie Zelfde als bron. Hierdoor kan het programma automatisch de beeldverhouding berekenen om beeldvervorming te voorkomen.

Stap 5

Voer nu een nieuwe waarde in voor de breedte van de afbeelding. Stel een niet te laag cijfer vast. Dit zal resulteren in een aanzienlijke vermindering van de videokwaliteit. Voor de stabiele werking van het programma moet aan één voorwaarde worden voldaan: de waarden van de breedte en hoogte van de afbeelding moeten deelbaar zijn door 2.

Video comprimeren in Virtualdub
Video comprimeren in Virtualdub

Stap 6

Klik op de OK-knop. Open het Video-menu opnieuw en selecteer Compressie. Voer een geschikte codec in, zoals Xvid MPEG-4. Klik op de knop Configureren. Stel de vereiste videostreamparameters in. Klik op de OK-knop.

Stap 7

Als u niet van plan bent de kwaliteit van de audiotrack te verminderen, opent u het tabblad Video en vinkt u het vakje naast Normaal opnieuw comprimeren aan. Anders blijft het originele videobestand ongewijzigd.

Stap 8

Nadat u de parameters van de resulterende video hebt gecontroleerd, opent u het menu Bestand. Ga naar Opslaan als AVI. Selecteer een map om het bestand te plaatsen en voer de naam in. Wacht tot het programma klaar is met draaien.

Aanbevolen: