Hoe De Afbeeldingsgrootte Te Comprimeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Afbeeldingsgrootte Te Comprimeren
Hoe De Afbeeldingsgrootte Te Comprimeren

Video: Hoe De Afbeeldingsgrootte Te Comprimeren

Video: Hoe De Afbeeldingsgrootte Te Comprimeren
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

Moderne digitale camera's produceren foto's met een resolutie die de weergavemogelijkheden van monitoren en een groot bestandsgewicht ver overtreft. Het plaatsen van dergelijke foto's op blogs, forums of sociale netwerken kan ongemak veroorzaken voor gebruikers die geen snelle internettoegang hebben. Daarom moet u, voordat u dit doet, de grootte van de foto's verkleinen.

Hoe de afbeeldingsgrootte te comprimeren
Hoe de afbeeldingsgrootte te comprimeren

Het is nodig

Computer, software voor beeldverwerking

instructies:

Stap 1

Gebruik een beeldverwerkingsprogramma om de grootte van de afbeelding te comprimeren. Bijvoorbeeld Photoshop of zijn gratis tegenhangers. Start het programma en open de gewenste afbeelding.

Stap 2

Als de afbeelding groot is en u het formaat moet verkleinen, doet u dit eerst. Hierdoor wordt de kleinere afbeelding beter. Vouw in Photoshop het menu Afbeelding uit en kies Afbeeldingsgrootte.

Stap 3

Er verschijnt een venster op het scherm waarin u de juiste afbeeldingsgrootte kunt opgeven in de velden "Breedte" en "Hoogte". Klik OK. De afbeelding wordt verkleind tot het opgegeven formaat.

Stap 4

Bepaal hoe u de afbeelding wilt comprimeren - zonder verlies van kwaliteit of kwaliteit, kunt u binnen bepaalde grenzen opofferen. Door te comprimeren met het verlies van een deel van de informatie in de afbeelding, krijgt u de kleinste bestandsgrootte, maar artefacten en vervaging van de randen zullen in de afbeelding verschijnen. Hoe opvallend ze zullen zijn, hangt af van de compressieverhouding. Als u een afbeelding wilt opslaan zonder kwaliteitsverlies, gebruik dan het png-formaat. Als kwaliteit kan worden opgeofferd om de kleinste maat te krijgen, kies dan voor het jpeg-formaat.

Stap 5

Sla het bestand op in de gewenste indeling. Om dit te doen, klikt u op het item "Opslaan als" in het menu "Bestand". Of druk op de sneltoets Ctrl + Shift + S.

Stap 6

Geef in het venster dat verschijnt de gewenste bestandsindeling op door deze te selecteren in de vervolgkeuzelijst "Bestanden van het type". Wijzig indien nodig de bestandsnaam zelf. Klik op de knop Opslaan.

Stap 7

Als u het png-formaat hebt geselecteerd, verschijnt er een dialoogvenster voordat u het bestand opslaat, waarin u moet specificeren of u de afbeelding interlaced wilt opslaan. Interlaced betekent dat de afbeelding in de browser wordt weergegeven voordat deze volledig is geladen, maar in slechte kwaliteit, en zodra deze uiteindelijk is geladen, wordt deze volledig weergegeven. Door een afbeelding geïnterlinieerd op te slaan, wordt de bestandsgrootte vergroot. Selecteer daarom het item "Interlaced" als u een afbeelding comprimeert voor internet. En om eenvoudig op schijf op te slaan, selecteert u "Deselecteren" zodat de afbeelding minder schijfruimte in beslag neemt.

Stap 8

Als u een jpeg-afbeelding comprimeert, moet u de compressiesnelheid opgeven op het moment van opslaan. In Photoshop wordt de hoeveelheid compressie bepaald door Kwaliteit. Hoe hoger de instelling Kwaliteit, hoe groter de bestandsgrootte en hoe minder artefacten in de afbeelding. Om een afbeelding op te slaan met een geschikte balans tussen kwaliteit en grootte, vinkt u het vakje "Voorbeeld" aan.

Stap 9

Een voorbeeld van de afbeelding en de bestandsgrootte met de opgegeven compressieverhouding wordt weergegeven in het venster met opslagopties. Verplaats de schuifregelaar in het veld "Afbeeldingsparameters" tussen de waarden "klein bestand" en "groot bestand" - selecteer de optimale verhouding en klik op de knop OK.

Aanbevolen: