Hoe Maak Je Een Gaming-laptop Van Een Kantoorlaptop?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Gaming-laptop Van Een Kantoorlaptop?
Hoe Maak Je Een Gaming-laptop Van Een Kantoorlaptop?

Video: Hoe Maak Je Een Gaming-laptop Van Een Kantoorlaptop?

Video: Hoe Maak Je Een Gaming-laptop Van Een Kantoorlaptop?
Video: Een gaming laptop bouwen! - De Hardwarehoek 2024, Mei
Anonim

In dit artikel bekijken we hoe je van een gewone kantoorlaptop of ultrabook een gaminglaptop kunt maken. Het is echter de moeite waard om te reserveren dat geen enkele laptop geschikt is, maar slechts één die is uitgerust met een USB-poort van het type C die het Thunderbolt-protocol ondersteunt 3. Maar tegenwoordig komen dergelijke laptops vaker voor, dus deze methode om de prestaties te verbeteren wordt steeds relevanter.

Hoe maak je een gaming-laptop van een kantoorlaptop?
Hoe maak je een gaming-laptop van een kantoorlaptop?

Het is nodig

  • - Laptop met USB type-C poort met Thunderbolt 3 ondersteuning;
  • - een videokaart voor een desktop met een PCI-express interface;
  • - een case voor een videokaart met USB-C met ondersteuning voor Thunderbolt 3.

instructies:

Stap 1

Eerst moet je een beetje praten over wat Thunderbolt is en wat USB type-C is, omdat zelfs adviseurs in winkels deze concepten vaak verwarren. Ten eerste moet u begrijpen dat USB-C slechts de naam is van de connector waarmee het ene apparaat verbinding maakt met het andere. Er zijn ook USB Type A en Type B, evenals hun verschillende variaties. De afbeelding toont de meest voorkomende typen USB-connectoren.

Ten tweede betekent de aanwezigheid van zo'n poort in een computer of telefoon niet dat je gadget een supersnelle moderne USB 3.0, USB 3.1 of bovendien Thunderbolt-interface heeft. En dit is van het allergrootste belang. Zo heeft USB 3.0 een bandbreedte tot 5 Gb/s, USB 3.1 - 10 Gb/s, maar Thunderbolt 3 levert een bandbreedte tot 40 Gb/s (of 5 Gb/s - 4 keer hoger dan bij USB 3.1) … En dit is al genoeg om zelfs een videosignaal van hoge kwaliteit te verzenden.

Veelvoorkomende soorten USB-connectoren
Veelvoorkomende soorten USB-connectoren

Stap 2

Het zwakste punt (voor videogames) in ultrabooks is de grafische kaart die in de processor is geïntegreerd. Met de komst van Thunderbolt 3-technologie hebben gebruikers een reële mogelijkheid om een externe videoadapter op een laptop aan te sluiten en zo een deel van de benodigde berekeningen, met name voor het weergeven van 3D-graphics, over te dragen naar een plug-in externe grafische accelerator of iets dergelijks. -geroepen. eGPU - externe grafische verwerkingseenheid.

Om de grafische adapter aan te sluiten, hebt u een speciale doos nodig. Deze worden door verschillende bedrijven geproduceerd. De meest bekende: BizonBox, Razer Core, Akitio Node (op de foto is hij het), Alienware Graphics Amplifier, ASUS RoG XG Station, Gigabyte AORUS Gaming Box en anderen.

Opgemerkt moet worden dat het geen zin heeft om de krachtigste videokaart te kopen. je zult nog steeds niet in staat zijn om op maximale instellingen te spelen - ondanks de enorme prestaties van de Thunderbolt-poort zal het nog steeds niet genoeg zijn om zo'n enorme hoeveelheid gegevens over te dragen.

Akitio Node box voor het aansluiten van een externe videokaart
Akitio Node box voor het aansluiten van een externe videokaart

Stap 3

De eerste stap is om de videoadapter in de doos te installeren. Dit is heel gemakkelijk te doen. Het is voldoende om de videokaartconnector in een speciale sleuf te steken en de videokaart met schroeven vast te draaien, zoals bij een gewone pc. Als de videokaart extra stroom nodig heeft, is het de moeite waard om extra stroomconnectoren aan te sluiten, die ook in de doos beschikbaar zijn. Daarna sluiten we het deksel en is onze unit klaar voor gebruik.

Een grafische kaart installeren in Akitio Node
Een grafische kaart installeren in Akitio Node

Stap 4

We sluiten hem met een Thunderbolt-kabel aan op de USB-C-poort van de laptop. De Thunderbolt-interface is hot-pluggable, dus u kunt hem aansluiten op een draaiende computer. Thunderbolt ondersteunt ook het aansluiten van meerdere apparaten in een keten. Maar bij het aansluiten van een videokaart moet de eGPU-eenheid de eerste zijn in de keten van aangesloten apparaten. Die. gebruik je bijvoorbeeld een dockingstation, dan moet je de videoadapter niet op het station aansluiten, maar rechtstreeks op de laptop.

Houd er rekening mee dat de verbinding een speciale - Thunderbolt - kabel vereist, en niet de gebruikelijke USB Type C, die je gebruikt om je smartphone op te laden. Zo'n kabel moet aan beide uiteinden een bliksemschicht hebben en de kabel zelf is dikker dan gewone USB en behoorlijk dicht.

Thunderbolt-poort voor aansluiting op een laptop
Thunderbolt-poort voor aansluiting op een laptop

Stap 5

Wanneer het besturingssysteem voor de eerste keer verbinding maakt en de aanwezigheid van een externe videokaart detecteert, zal het aanbieden om de juiste stuurprogramma's te installeren. Als je Windows 10 hebt, zal de installatie automatisch gebeuren. Mogelijk moet u hierna uw computer opnieuw opstarten.

Laten we nu een spel spelen dat de videokaart laadt. De foto toont een vergelijking van de framerate in DOOM met een geïntegreerde videokaart (links) en een externe videokaart (rechts). Het is te zien dat op de geïntegreerde videokaart de framesnelheid 10 FPS was, en op de externe - 32, d.w.z. de productiviteitsstijging was meer dan 3 keer. Dit is het resultaat op een computer met een krachtige processor. Als je een zwakke processor hebt, zal de prestatiewinst sterker zijn.

Vergelijking van framerates in DOOM met geïntegreerde graphics en eGPU
Vergelijking van framerates in DOOM met geïntegreerde graphics en eGPU

Stap 6

Hoe kun je anders de prestaties van een kantoorlaptop verbeteren om er een gaminglaptop van te maken? Verhoog uw RAM naar minimaal 8 GB. Vervang de harde schijf door een solid-state schijf (SSD). Schakel tijdens het spel alle onnodige programma's uit - browser, cloudclients, je kunt zelfs antivirus uitschakelen. Stel in de game-instellingen, wanneer je voor het eerst begint, medium of low-instellingen in, zet de graphics niet op maximum. Wanneer je ervan overtuigd bent dat de laptop dit niveau van stress aankan, kun je het verhogen.

Aanbevolen: