Hoe Een Screenprotector Op Een Laptopscherm Aan Te Brengen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Screenprotector Op Een Laptopscherm Aan Te Brengen?
Hoe Een Screenprotector Op Een Laptopscherm Aan Te Brengen?

Video: Hoe Een Screenprotector Op Een Laptopscherm Aan Te Brengen?

Video: Hoe Een Screenprotector Op Een Laptopscherm Aan Te Brengen?
Video: Hoe plak je een screenprotector 2024, Mei
Anonim

Het laptopscherm en de vulling zijn erg "gevoelig", en er is altijd de mogelijkheid dat deze per ongeluk beschadigd raakt. Om het werkgereedschap te beschermen tegen verschillende krassen en defecten, kunt u een beschermende film opplakken.

Hoe een screenprotector op een laptopscherm aan te brengen?
Hoe een screenprotector op een laptopscherm aan te brengen?

Gevaren voor de laptop

Een paar jaar geleden waren bank en tv de beste "vrienden" voor bankaardappelen. Vandaag is dit stokje al overgenomen door een computer met toegang tot internet. Hoewel de meer populaire "vrienden" voor degenen die graag thuis zitten, nog steeds laptops zijn.

Alle huidige apparaten hebben een vrij hoge mate van sterkte. Laptops zijn geen uitzondering. Maar hoe hoogwaardig een laptop ook is, hij is niet beschermd tegen verschillende situaties die hem kunnen uitschakelen.

Het eerste en belangrijkste gevaar voor een laptop is thee, koffie en andere dranken. Vloeistof die de binnenkant van de notebook binnendringt, kan kortsluiting veroorzaken. Hierdoor kan in de eerste plaats het toetsenbord, evenals het moederbord, falen. Het repareren van een laptop met zo'n storing kan iets minder kosten dan de kosten van een nieuwe laptop. En als andere componenten beschadigd zijn, zal het veel duurder zijn om te repareren. Daarnaast is er, naast het feit dat je een nieuwe laptop moet kopen, nog steeds een probleem met data recovery op de harde schijf.

Stof is niet minder gevaarlijk voor een laptop. Stof dat in het apparaat komt, versnelt de slijtage van de mechanische vulling. Stof kan het toetsenbord vervuilen en de werking van de koeler verstoren, wat meestal leidt tot een snelle opwarming van de behuizing.

Maar bovenal heeft het laptopscherm bescherming nodig, waarop na verloop van tijd verschillende krassen en slijtage verschijnen. Zelfs zulke kleine defecten kunnen de beeldkwaliteit sterk beïnvloeden. Om het uiterlijk van het scherm lang te behouden, kunt u een eenvoudige en betrouwbare manier gebruiken - een speciale film.

Hoe de beschermfolie te lijmen?

Voordat u besluit een speciale film te plakken, moet u uw handen wassen om de kans op vette afdrukken op het scherm te voorkomen. Dan moet je het laptopscherm met een speciale doek reinigen van stofdeeltjes.

Als u de film neemt, moet u de duplicerende laag voorzichtig enkele centimeters van elkaar scheiden en het plakkerige gedeelte aan de bovenrand van het scherm bevestigen. Verwijder vervolgens de onnodige laag en bedek het scherm van de laptop ermee. Om ervoor te zorgen dat de film plat op het oppervlak van het scherm ligt en zonder luchtbellen, moet u tijdens het lijmen de beschermende film gladstrijken (bijvoorbeeld met een plastic kaart).

De kans bestaat dat de folie de eerste keer niet goed zal liggen. In dit geval kunt u het eraf halen, onder water afspoelen (als er fijne pluisjes zijn vastgehecht) en drogen met een föhn. De beschermfolie wordt nat op dezelfde manier gelijmd als droog, alleen kost het in dit geval meer tijd en geduld.

Aanbevolen: