Hoe De Pasta Op De Processor Aan Te Brengen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Pasta Op De Processor Aan Te Brengen?
Hoe De Pasta Op De Processor Aan Te Brengen?

Video: Hoe De Pasta Op De Processor Aan Te Brengen?

Video: Hoe De Pasta Op De Processor Aan Te Brengen?
Video: How To Apply CPU Thermal Paste Methods - Compare and Benchmark 2024, Mei
Anonim

Veel mensen geven er de voorkeur aan om het onderhoud van hun computer thuis te doen zonder een beroep te doen op de diensten van servicecentra en werkplaatsen. Maar soms vereist dit bepaalde kennis en vaardigheden. Zo stellen gebruikers zichzelf vaak de vraag: hoe vervang je de koelpasta op de processor op de juiste manier? Het antwoord op deze vraag is erg belangrijk, omdat de daaropvolgende kwaliteit van het computerwerk direct afhangt van de juistheid van de acties.

Hoe de pasta op de processor aan te brengen?
Hoe de pasta op de processor aan te brengen?

Noodzakelijk

  • - koelpasta;
  • - droge pluisvrije doek;
  • - alcoholische dranken;
  • - wattenschijfjes (2-3 stuks).

instructies:

Stap 1

Koppel de systeemeenheid los van de voeding, alle andere draden en apparaten. Zet hem op een goed verlichte plek zodat het licht in de open kast valt en je niet blindelings de binnenkant van de systeemeenheid hoeft te manipuleren. Verwijder de zijklep. Voor meer gemak kunt u de systeemeenheid op zijn kant leggen, met de open kant naar boven.

Stap 2

Draai de vierhoekvergrendelingen van de koeler voorzichtig 90 graden tegen de klok in, waarbij u de koeler loskoppelt van het moederbord. Reinig de radiator, ventilatorbladen van stof. Verwijder de resten van de oude koelpasta met een droge doek, ontvet vervolgens de zijkant van de koeler, die in contact moet komen met de processor, met een wattenschijfje bevochtigd met alcohol of oplosmiddel/aceton.

Stap 3

Als de processor ook sporen van koelpasta heeft, moet deze ook worden schoongemaakt. Buig hiervoor de clip die de processor vasthoudt in de socket op het moederbord en trek deze er heel voorzichtig uit. Reinig, net als de koeler, eerst met een doek, daarna met alcohol. Neem de tijd en werk alleen aan het oppervlak dat in contact is met de zool van het koellichaam van de koeler. Plaats de processor na het reinigen terug op zijn plaats en klik de clip op zijn plaats.

Stap 4

Knijp vervolgens een kleine hoeveelheid koelpasta (ongeveer 3x3 mm) in het midden van het contactoppervlak van de processor. Hoe dikker de pasta, hoe meer je nodig hebt. De optimale hoeveelheid wordt empirisch vastgesteld. Het is niet nodig om het met iets in te smeren om het verschijnen van luchtbellen en als gevolg daarvan een slechte thermische geleidbaarheid te voorkomen! Plaats de koeler na het aanbrengen van de pasta terug door de hoekclips vast te klikken. Als gevolg van de druk zal de pasta zelf naar behoefte over het oppervlak van de processor worden verdeeld.

Stap 5

Sluit de zijklep van de computer, sluit alle randapparatuur en stroom weer aan. Uw computer is nu weer klaar voor gebruik.

Aanbevolen: