De Helderheid Van De Laptop Verhogen

Inhoudsopgave:

De Helderheid Van De Laptop Verhogen
De Helderheid Van De Laptop Verhogen

Video: De Helderheid Van De Laptop Verhogen

Video: De Helderheid Van De Laptop Verhogen
Video: Tech Tips 5: Adjusting your Laptop Brightness 2024, Mei
Anonim

Afhankelijk van de taak die momenteel wordt uitgevoerd, is een ander helderheidsniveau vereist dan het scherm van de laptop. Gebruik je je laptop bijvoorbeeld bij daglicht, dan moet de helderheid van de laptop hoger zijn zodat het beeld op het scherm beter te onderscheiden is. Bij gebruik van de laptop in de avond in een donkere kamer dient de helderheid van de laptop iets lager te zijn zodat het schermlicht de ogen niet verblindt. De helderheid van de laptop wordt op verschillende manieren gewijzigd.

De helderheid van de laptop verhogen
De helderheid van de laptop verhogen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de helderheid van een laptopscherm te wijzigen, is door de speciale toetsen op het toetsenbord te gebruiken. Deze toetsen werken in bijna alle besturingssystemen en zijn onafhankelijk van speciale stuurprogramma's. In de regel zijn deze toetsen sneltoetsen, dat wil zeggen dat ze uitsluitend werken in combinatie met een speciale Fn-toets, waarmee u de functies van de toetsen kunt wijzigen. Dit wordt specifiek gedaan om één toets meerdere functies te geven, wat veel ruimte bespaart.

Stap 2

De helderheid van het scherm kan ook worden gewijzigd met behulp van het Configuratiescherm in Windows, of het equivalent daarvan in alternatieve besturingssystemen. U kunt de helderheid van het scherm wijzigen door het tabblad (of snelkoppeling) met de naam "Beeldscherm" te selecteren. Zo kun je de helderheid aanpassen met een speciale slider waarvan de positie naar links en rechts (of omhoog en omlaag) verandert.

Stap 3

De derde manier om de helderheid van het laptopscherm te wijzigen, is door speciale programma's te gebruiken die bij de stuurprogramma's van de laptopvideokaart worden geleverd. De pictogrammen van dit soort programma's "hangen" in de regel in het besturingssysteem. De helderheid van het scherm wordt ook gewijzigd met behulp van de schuifregelaars. Deze methode "verliest" echter veel in het gemak van de methode met behulp van speciale toetsen op het toetsenbord van de laptop.

Aanbevolen: