Het Contrast Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Contrast Wijzigen
Het Contrast Wijzigen

Video: Het Contrast Wijzigen

Video: Het Contrast Wijzigen
Video: Photoshop serie 4 Helderheid en contrast 2024, Mei
Anonim

Het onbetwiste voordeel van het gebruik van computers voor het kijken van films en televisie is de mogelijkheid van de meest flexibele instellingen voor beeld- en geluidskwaliteit. Er zijn verschillende manieren om het contrast van een foto te wijzigen, afhankelijk van de kijkomstandigheden.

Het contrast wijzigen
Het contrast wijzigen

instructies:

Stap 1

Gebruik de functies van de viewers om het contrast in een statische afbeelding (foto, afbeelding) te wijzigen. Traditionele programma's die standaard in Windows zijn geïnstalleerd, beschikken niet over de vereiste functionaliteit. Maar het is ook niet nodig om professionele editors te gebruiken om het contrast aan te passen. Bekende oplossingen zijn zeer geschikt: ACDSee, FastStone Image, IrfanView en andere soortgelijke programma's. Nadat u de afbeelding van een van deze programma's hebt geopend, gaat u naar de opties en zoekt u daar de bijbehorende parameter. Om het contrast van de afbeelding in het IrfanView-programma te wijzigen, gaat u dus naar het menu Afbeelding in het item Kleurcorrecties. Verplaats in het instellingenvenster dat wordt geopend de schuifregelaar van de parameter Contrast totdat het gewenste resultaat is verkregen. Klik op OK om de originele afbeelding te wijzigen en indien nodig opnieuw op te slaan met een nieuw bestand.

Stap 2

U kunt ook het contrast van het beeld wijzigen wanneer u films en tv-programma's bekijkt. Om dit te doen, bestudeer je de instellingen van de hoofdspeler die je gebruikt. Zoek de opties om de afbeeldingsuitvoer aan te passen. Het contrast wijzigen is eenvoudig genoeg als u VLC-speler gebruikt. Ga naar het menu "Extra" in het item Uitgebreide instellingen. Ga in het nieuwe venster naar het tabblad Video-effecten en vink het vakje Afbeeldingsinstellingen aan. Inactieve opties worden beschikbaar en u kunt nieuwe contrastopties instellen.

Stap 3

Als u niet tevreden bent met het algehele contrast van het beeld op de monitor en niet met de kwaliteit van afzonderlijke bestanden, wijzigt u het contrast in de instellingen van de grafische kaart. Ga hiervoor naar de weergave-instellingen en klik op de knop "Geavanceerd". Ga in het nieuwe venster naar het tabblad instellingen van de videokaart van de fabrikant. Selecteer vervolgens - met behulp van het voorbeeld van de Intel Graphics-videokaart - het item "Grafische kenmerken" - "Kleurinstellingen". U ziet de contrastschuif die u al kent uit de vorige stappen. Zet het op een nieuwe positie en klik op "OK".

Aanbevolen: