De Helderheid En Het Contrast Van Uw Monitor Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Helderheid En Het Contrast Van Uw Monitor Aanpassen
De Helderheid En Het Contrast Van Uw Monitor Aanpassen

Video: De Helderheid En Het Contrast Van Uw Monitor Aanpassen

Video: De Helderheid En Het Contrast Van Uw Monitor Aanpassen
Video: How to Adjust Dell Monitor Brightness | E2417H 2024, April
Anonim

Wanneer u een nieuwe monitor koopt, lijkt het u misschien dat alle afbeeldingen erop er onnatuurlijk helder uitzien of juist te zwak zijn, dat de kleuren vervormd zijn. In dit geval kunt u proberen om het contrast en de helderheid van het scherm onafhankelijk aan te passen zonder speciale programma's te gebruiken.

De helderheid en het contrast van uw monitor aanpassen
De helderheid en het contrast van uw monitor aanpassen

instructies:

Stap 1

Met de onderstaande tips kunt u de kwaliteit van de weergave van het beeld op de monitor verbeteren, kleuren natuurlijker maken en vermoeide ogen verlichten door overmatige helderheid. Maar ze zijn geen gids voor professionele monitorkalibratie.

Stap 2

Zoek het menu om de helderheid en het contrast van uw monitor te wijzigen. Hoogstwaarschijnlijk vindt u een menuknop op het voor- of zijpaneel. Klik erop.

Stap 3

Naast het menu zouden er nog een paar knoppen moeten zijn waarmee u door de secties van het menu kunt navigeren. Dit kunnen bijvoorbeeld pijltoetsen zijn.

Stap 4

Zoek in het algemene gedeelte van het menu de categorie "Helderheid / Contrast". Beide parameters zijn meestal te vinden in dezelfde subsectie.

Stap 5

Uw monitormenu kan worden weergegeven door niet-ondertekende pictogrammen. De parameter Helderheid wordt meestal weergegeven als een kleur of zwart-wit schematische zon. En de parameter "Contrast" wordt aangegeven in de vorm van een cirkel, vierkant of andere geometrische figuur, in twee delen verdeeld door een verticale lijn. Een van de onderdelen van zo'n pictogram is meestal wit gemarkeerd, de andere in zwart.

Stap 6

Voor het gemak van aanpassing kunnen de parameters "Helderheid" en "Contrast" op het voor- of zijpaneel van de monitor worden geplaatst in de vorm van onafhankelijke knoppen.

Stap 7

Laten we direct naar de setup gaan. Neem een vel gewoon wit papier. Plaats het op uw bureaublad voor uw monitor. Open een leeg document in Kladblok. Dit is zodat u kunt zien hoe wit wordt weergegeven op uw monitor.

Stap 8

Verplaats de schuifregelaar Helderheid totdat het wit op de monitor overeenkomt met de kleur van het blad voor u. Dit is een absoluut subjectieve perceptie, waarbij uw mening het belangrijkste en enige criterium is. Overleg niet met vreemden die niet achter dezelfde monitor gaan werken.

Stap 9

Om het contrast met succes aan te passen, kiest u twee foto's: een man in een volledig wit overhemd en een man in een effen zwart overhemd. Verplaats de schuifregelaar Contrast totdat u de vouwen van beide shirts duidelijk kunt zien. Pas de helderheid eventueel nog een beetje aan.

Stap 10

In het begin denk je misschien dat de monitor dof of gelig is geworden. Dit is optische illusie na te hoge standaard helderheidsinstellingen.

Aanbevolen: