Hoe Het Contrast Op Een Laptop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Contrast Op Een Laptop Te Veranderen
Hoe Het Contrast Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe Het Contrast Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe Het Contrast Op Een Laptop Te Veranderen
Video: Hoe de helderheid en het contrast op Dell Laptop in Windows 10 aan te passen 2024, Mei
Anonim

Correct aangepast monitorcontrast verbetert de beeldperceptie en kleurweergave. Schermen op conventionele desktopsystemen hebben overeenkomstige toetsen om direct op het scherm zelf in te stellen, terwijl deze knoppen op laptops dat niet hebben.

Hoe het contrast op een laptop te veranderen
Hoe het contrast op een laptop te veranderen

instructies:

Stap 1

De meeste laptops hebben overeenkomstige toetsen op hun toetsenbord waarmee je alleen de helderheid kunt aanpassen. Het contrast kan echter eenvoudig worden gewijzigd in de stuurprogramma-instellingen voor de videokaart die in de laptop is ingebouwd.

Als de laptop een Nvidia-videokaart heeft, kan het schermcontrast worden aangepast met behulp van het bedieningspaneel van de driver. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het touchpad (of de muis) op het bureaublad en selecteer "Nvidia-configuratiescherm".

Stap 2

Ga naar het item "Bureaubladkleurinstellingen aanpassen" via de link aan de linkerkant van het programmavenster. Selecteer "Gebruik Nvidia-instellingen" en pas vervolgens het gewenste niveau aan met de schuifregelaar in het item "Contrast".

Stap 3

Als uw laptop een ATI grafische kaart heeft, download dan eerst de nieuwste Catalyst-driver. Het introduceert vergelijkbare functies als het configuratiescherm van Nvidia. Ga naar het tabblad Kleur aan de linkerkant van het programmascherm. Pas het contrast aan met de bijbehorende schuifregelaar Contrast en pas vervolgens de gemaakte instellingen toe.

Stap 4

Voor ingebouwde Intel grafische kaarten volstaat het om het item "Grafische kenmerken" -> "Kleurinstellingen" in de stuurprogramma-instellingen te selecteren, waar u met dezelfde schuifregelaar de gewenste helderheids- en contrastparameters kunt aanpassen.

Stap 5

Om het contrast direct te wijzigen tijdens het kijken naar films of afbeeldingen, kunt u de functies van de applicatie die u gebruikt gebruiken. In de VLC-mediaspeler zijn dergelijke instellingen bijvoorbeeld toegankelijk via het item Uitgebreide instellingen in het menu Extra van het programma. Beeldviewers van derden bieden ook een functie voor het configureren van weergave-instellingen, die te vinden is in Opties - Weergave-instellingen (Beeldinstellingen).

Aanbevolen: