Het Contrast Van Uw Monitor Aanpassen

Inhoudsopgave:

Het Contrast Van Uw Monitor Aanpassen
Het Contrast Van Uw Monitor Aanpassen

Video: Het Contrast Van Uw Monitor Aanpassen

Video: Het Contrast Van Uw Monitor Aanpassen
Video: What is Contrast Ratio? 2024, April
Anonim

Het aanpassen van het contrast en de helderheid van uw monitor is een relatief eenvoudige procedure die u best moet voltooien voordat u hem gaat gebruiken. Deze procedure is belangrijk bij het werken met grafische editors en in het algemeen voor de duidelijkheid van de verzending van een afbeelding.

Het contrast van uw monitor aanpassen
Het contrast van uw monitor aanpassen

instructies:

Stap 1

Gebruik Adobe Gamma om het contrast en de helderheid van uw monitor aan te passen. Dit programma wordt gratis verspreid met grafische toepassingen van Adobe. Hiermee kunt u het profiel van uw monitor nauwkeuriger en comfortabeler aanpassen. Controleer voordat u Adobe Gamma installeert of er geen andere programma's op uw pc staan om het monitorprofiel af te stemmen. Anders kan er een conflict tussen toepassingen ontstaan, waardoor hun onjuiste werking wordt veroorzaakt.

Stap 2

Schakel alle profielen uit voordat u het programma start met behulp van de volgende reeks stappen. Klik op de knop "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm" - "Beeldscherm" - "Instellingen" - "Geavanceerd" - "Kleurbeheer". Schakel de standaard geïnstalleerde profielen uit.

Stap 3

Start Adobe-gamma. Ze biedt u 2 opties om te werken: stap voor stap of in de modus "Configuratiescherm". Selecteer stap voor stap modus. Maak een nieuw profiel aan, geef het een naam. Pas het contrast en de helderheid als volgt aan. Open de speciale afbeelding voor de monitorconfiguratie die u op internet kunt downloaden.

Stap 4

Zet de helderheid en het contrast van de monitor op maximaal. Verlaag vervolgens geleidelijk deze parameters totdat het optimum voor de waarneming van het beeld is bereikt. Deze methode is geschikt voor het afstellen van CRT-monitoren. Als u een LCD-monitor heeft, stelt u het helderheidsniveau in op 100 en het contrastniveau op 0 om het contrast en de helderheid aan te passen. Verhoog vervolgens geleidelijk het contrastniveau totdat de achtergrond een duidelijke grijze omtrek heeft. Selecteer vervolgens de optimale helderheidswaarde.

Stap 5

Specificeer het type fosfor dat geschikt is voor uw monitor. U vindt deze informatie in de monitorhandleiding of op de website van de fabrikant. Geef deze informatie op in de installatiewizard van de toepassing en sla het profiel op. U hebt het contrast van uw monitor met succes aangepast.

Aanbevolen: