Hoe Installeer Ik Windows Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Op Een Laptop
Hoe Installeer Ik Windows Op Een Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Laptop

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Laptop
Video: How To Install Windows 10 on a Dell Laptop Computer - Upgrade to Windows 10 for Free !! 2024, Mei
Anonim

Het installeren van het Windows-besturingssysteem op een laptop verschilt niet veel van het uitvoeren van een vergelijkbare taak op een stationaire computer, maar toch zijn er enkele nuances die u moet weten.

Hoe installeer ik Windows op een laptop
Hoe installeer ik Windows op een laptop

instructies:

Stap 1

Windows-installaties worden meestal vanaf een cd gedaan en veel gebruikers maken de fout om de schijf te plaatsen en de installatie direct vanaf het oude systeem te starten. Dit moet niet worden gedaan, omdat je daarmee de systeempartitie van de harde schijf vult met onnodige gegevens, waardoor chaos ontstaat in plaats van orde.

Stap 2

Om alles goed te doen, is het uiterst belangrijk om het oude systeem te omzeilen en alle herinneringen eraan volledig te verwijderen, schijf C te formatteren. Kopieer daarom, voordat u Windows installeert, alle belangrijke informatie naar een andere partitie op uw harde schijf of naar externe media. Vergeet niet uw adresboek, Outlook-e-mail en bladwijzers vanuit uw browser te exporteren.

Stap 3

Zodra u zeker weet dat u niets meer te verliezen heeft, start u uw computer opnieuw op. Houd tijdens het inschakelen de F2-toets (voor de meeste laptops), of F3 (voor Sony en Dell), of Esc (voor Toshiba), of F10 (voor HP Compaq), of Del (voor sommige laptopmodellen) ingedrukt en u naar het BIOS wordt gebracht, is het basissysteem van een computer.

Stap 4

Hier moet u de laptop instrueren om niet zoals gewoonlijk vanaf de harde schijf op te starten, maar vanaf de cd. Om dit te doen, navigeert u door het menu met behulp van de pijlen, gaat u naar het gedeelte Geavanceerde BIOS-functies en selecteert u vervolgens de waarde voor de cd-rom (of dvd-rom) voor het item First Boot Device. De namen kunnen enigszins verschillen in verschillende BIOS-versies, maar het principe blijft hetzelfde - opstarten moet vanaf schijf worden gedaan. Om af te sluiten, drukt u op F10 en wanneer u wordt gevraagd om de wijzigingen op te slaan en af te sluiten, antwoordt u Ja.

Stap 5

Plaats nu de installatieschijf en, lees zorgvuldig alles wat de Windows Setup Wizard u zal bieden, stem ermee in om eerst het systeem te installeren, vervolgens de C-schijf te formatteren en tenslotte te wachten op de definitieve installatie van Windows. Mis het moment van de eerste keer opnieuw opstarten tijdens het installatieproces niet, voer het BIOS opnieuw in en wijzig de opstartparameters, en breng ze terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Aanbevolen: