Wat Te Doen Als Uw Laptop Niet Werkt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Laptop Niet Werkt?
Wat Te Doen Als Uw Laptop Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Laptop Niet Werkt?

Video: Wat Te Doen Als Uw Laptop Niet Werkt?
Video: Wat moet u doen als u merkt dat HP Laptop niet werkt 2024, April
Anonim

Moderne laptops zijn zeker betrouwbaar. Maar soms kunnen ze nog steeds breken. Wanneer een dergelijk probleem zich voordoet, moet u het apparaat natuurlijk niet demonteren en proberen het zelf te repareren zonder over de juiste kennis te beschikken. Maar geen paniek. Elektronica is een complexe techniek. Maar de reparatie ervan is natuurlijk in de meeste gevallen mogelijk. Bovendien is het probleem misschien niet zo ernstig als het op het eerste gezicht lijkt.

Wat te doen als uw laptop niet werkt?
Wat te doen als uw laptop niet werkt?

Dus wat als je laptop het niet doet? De procedure hangt in dit geval natuurlijk in de eerste plaats af van wat het probleem precies heeft veroorzaakt.

Het apparaat gaat helemaal niet aan

In dit geval kan het probleem zijn:

  1. In een defecte batterij. Probeer het eenvoudig van uw laptop te verwijderen en aan te sluiten. Als de laptop werkt, gaat het echt om de batterij. Om het probleem op te lossen, vervangt u het in dit geval gewoon.
  2. Het moederbord is defect. Helaas zal het nauwelijks mogelijk zijn om dit probleem zelf te diagnosticeren. U zult uw laptop naar een specialist moeten brengen.
  3. Bij het uitvallen van de stroomvoorziening. In dit geval kan de controle worden uitgevoerd door een andere unit aan te sluiten.

Ook kunnen dergelijke problemen met een laptop ontstaan door een storing van de BIOS-chip, schade aan de stroomconnector, defecte bruggen, uitval van de multicontroller. In al deze gevallen zal het apparaat hoogstwaarschijnlijk naar de dienst moeten worden gedragen.

Het scherm gaat niet aan

In dit geval moet u eerst proberen een externe monitor aan te sluiten. Als het werkt, is het probleem hoogstwaarschijnlijk de matrix. Het zal moeten worden vervangen bij een servicecentrum. Soms is de omvormer de oorzaak van dit probleem.

Waarom de laptop niet werkt: geen initialisatie

Soms gebeurt het dat de laptop toch wordt ingeschakeld - de indicatoren lichten erop, het begint te zoemen, maar de initialisatie gaat niet door. In dit geval ligt het probleem ook in de hardware. Op een laptop:

  • de noordbrug kan beschadigd zijn;
  • de processor of het geheugen is kapot.

De reden voor dit gedrag van het apparaat kan ook een BIOS-storing zijn. Wat te doen als de laptop niet werkt vanwege "lef" of bios? In al deze gevallen zult u uiteraard een specialist moeten raadplegen.

Het BIOS is geladen - en dat is alles

Dit gedrag van de laptop duidt ook op een probleem met zijn "vulling". Als de gebruiker alleen een zwart scherm met een knipperende cursor ziet of bijvoorbeeld alleen een BIOS-startscherm, heeft het apparaat hoogstwaarschijnlijk een kapotte South Bridge of harde schijf.

Wat te doen als uw laptop niet werkt: OS-problemen

Als het besturingssysteem begint te laden, maar in dit stadium de computer vastloopt of opnieuw opstart, dan zit het probleem hier hoogstwaarschijnlijk niet in de hardware, maar in een virusinfectie. U kunt dit probleem zelf oplossen - door het besturingssysteem opnieuw te installeren. In dit geval wenden ze zich meestal alleen tot een specialist als er zeer belangrijke informatie op de laptop staat die niet verloren kan gaan.

Aanbevolen: