Hoe Het Scherm Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe Het Scherm Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Scherm Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Scherm Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, April
Anonim

Een mobiel computerscherm gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast delen sommige gebruikers liever een externe monitor met een laptop. Er zijn verschillende manieren om het ingebouwde display uit te schakelen.

Hoe het scherm op een laptop uit te schakelen
Hoe het scherm op een laptop uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Lees de instructies voor uw mobiele computer. Ontdek het doel van de functietoetsen. Druk op de combinatie van de Fn-knop en toetsen uit de F1-F12-rij om het laptopscherm snel uit te schakelen. Houd er rekening mee dat het scherm kan worden hervat nadat u op een willekeurige toets hebt gedrukt.

Stap 2

Het beeldscherm van de mobiele computer wordt automatisch uitgeschakeld wanneer u de klep van het apparaat sluit. Het grootste probleem is dat de initiële parameters van de besturingssystemen de laptop in de modus "Slaapstand" of "Sluimerstand" zetten. Schakel de uitvoering van dit algoritme uit.

Stap 3

Open het configuratiescherm en zoek het submenu Energiebeheer. Het bevindt zich meestal in het gedeelte "Systeem". Klik op de link "Extra stroomopties".

Stap 4

Vouw de aan / uit-knop en dekselkolom uit en ga naar de categorie Lid sluiten-actie. Ingesteld op batterij en aangesloten op Geen actie vereist.

Stap 5

Klik op de knop Toepassen. Wanneer u nu het laptopdeksel sluit, wordt het scherm automatisch uitgeschakeld zonder dat de werking van het besturingssysteem verandert.

Stap 6

Keer terug naar het menu Energiebeheer en klik op de koppeling Energiebeheerschema instellen. Stel de tijdsduur in waarna het display automatisch wordt uitgeschakeld. Uiteraard wordt het scherm alleen uitgeschakeld als je de laptop een bepaalde tijd niet hebt gebruikt.

Stap 7

Als u liever een extra beeldscherm voor notebooks gebruikt, schakelt u het ingebouwde scherm volledig uit. Open hiervoor het menu "Apparaatbeheer" en vouw de categorie "Monitors" uit.

Stap 8

Klik met de rechtermuisknop op de naam van het ingebouwde beeldscherm en selecteer "Uitschakelen". Houd er rekening mee dat u het laptopscherm pas kunt gebruiken als u het activeert. Gebruik deze methode niet tenzij absoluut noodzakelijk.

Aanbevolen: