Hoe Het Scherm Van De Dood Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Van De Dood Uit Te Schakelen?
Hoe Het Scherm Van De Dood Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Scherm Van De Dood Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Scherm Van De Dood Uit Te Schakelen?
Video: Hoe SLA je iemand KNOCKOUT? 2023, Maart
Anonim

Het doodsscherm verschijnt wanneer er een fout optreedt in het systeem. Op het display wordt informatie weergegeven over wat de storing precies heeft veroorzaakt. Voor sommige gebruikers kan deze informatie helpen bij het oplossen van problemen, maar voor anderen zegt het niets. In het laatste geval kun je het scherm van de dood uitschakelen.

Hoe het scherm van de dood uit te schakelen?
Hoe het scherm van de dood uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Wanneer het scherm van de dood verschijnt, ook bekend als "blauw scherm", "blauw scherm van de dood", kunt u de pc alleen fysiek uitschakelen of opnieuw opstarten met de aan / uit- of reset-knoppen op de computerbehuizing. Het systeem reageert gedurende deze tijd niet op andere opdrachten van het toetsenbord of de muis. Om het systeem automatisch opnieuw op te starten wanneer een fout optreedt, stelt u in plaats van het scherm des doods de vereiste parameters in.

Stap 2

Roep het onderdeel "Systeemeigenschappen" aan. Dit kan op verschillende manieren. Klik op de Start-knop of de Windows-toets en selecteer Configuratiescherm in het pop-upmenu. Klik in de categorie Prestaties en onderhoud met de linkermuisknop op het pictogram Systeemeigenschappen. Het vereiste onderdeel wordt geopend. Een snellere manier: vanuit het menu "Start" of vanaf het bureaublad, klik met de rechtermuisknop op het item "Deze computer" en selecteer het laatste item "Eigenschappen" in het contextmenu.

Stap 3

Maak in het dialoogvenster Systeemeigenschappen het tabblad Geavanceerd actief en zoek de groep Opstarten en herstellen. Klik op de knop "Opties" om een extra instellingenvenster te openen. Stel in een nieuw venster in de groep "Systeemfout" de markering in het veld "Automatisch opnieuw opstarten uit". Let op het veld "Schrijf gebeurtenis naar het systeemlogboek". Als u het markeert met een markering, kunt u op elk moment de informatie in het logboek lezen over de fout die tot de storing heeft geleid.

Stap 4

Klik op de knop OK om de gewijzigde parameters op te slaan. Pas de nieuwe instellingen toe in het venster Systeemeigenschappen en sluit het met de OK-knop of het [x]-pictogram. Als u het systeemlogboek moet raadplegen, opent u het Configuratiescherm en selecteert u het gedeelte Systeembeheer in de categorie Prestaties en onderhoud. Klik op de snelkoppeling "Event Viewer", het logboek wordt geopend. Selecteer in het linkerdeel van het venster de tak "Systeem"; in het rechterdeel wordt een lijst met alle opgenomen gebeurtenissen weergegeven.

Populair per onderwerp