Hoe Het Blauwe Scherm Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Blauwe Scherm Uit Te Schakelen?
Hoe Het Blauwe Scherm Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Blauwe Scherm Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Blauwe Scherm Uit Te Schakelen?
Video: How to Disable / Turn OFF TalkBack on a Huawei Mate 10 Pro 2024, Mei
Anonim

Geen enkele pc- of laptopgebruiker is immuun voor het verschijnen van een BSoD-fout (blue screen of death). Maar er is goed nieuws: deze fout in het besturingssysteem is in de meeste gevallen vrij eenvoudig op te lossen.

Hoe het blauwe scherm uit te schakelen?
Hoe het blauwe scherm uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Om het blauwe scherm met succes te verwijderen, moet u de informatie in de tekst correct kunnen lezen. Meestal verschijnt deze fout als gevolg van beschadiging of verwijdering van een systeembestand. Het kunnen ook belangrijke hardwaredriverbestanden zijn.

Stap 2

Start eerst uw computer opnieuw op. Het is mogelijk dat hierna de BSoD-fout helemaal niet meer verschijnt. Als deze storing zich opnieuw voordoet, bestudeer dan de inhoud van de tekst onder de regel met technische informatie.

Stap 3

Meestal is het daar dat de bestanden worden vermeld, waarvan de afwezigheid of beschadiging deze fout heeft veroorzaakt. Start je computer opnieuw op. Druk op de F8-toets. Er wordt een lijst met mogelijke opstartopties op het scherm weergegeven.

Stap 4

Selecteer "Windows Veilige modus". Wacht tot het downloaden van de veilige modus is voltooid. Als u beschadigde bestanden niet zelf kunt repareren of herstellen, gebruik dan de systeemherstelfuncties.

Stap 5

Open het configuratiescherm en ga naar het menu "Systeem en beveiliging". Open het item "Back-up en herstel". Klik op het item "Systeemparameters of computer herstellen".

Stap 6

Systeemherstel uitvoeren. Ga hiervoor naar het menu "Toon andere herstelpunten" en selecteer een controlepunt uit de opties die het systeem biedt. Start uw computer normaal opnieuw op.

Stap 7

Soms bevat de informatie in de BSoD-tekst uitgebreidere gegevens. Als de bestanden ati2dvag of atikmpag.sys bijvoorbeeld defect zijn, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk in de stuurprogramma's van de videokaart. Start in dit geval het besturingssysteem in de veilige modus en installeer de stuurprogramma's voor uw videoadapter opnieuw.

Stap 8

Soms kan het verschijnen van deze fout worden geassocieerd met een storing of oververhitting van een apparaat. In dit geval moet u het defecte onderdeel vervangen.

Aanbevolen: