Hoe Het Scherm Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Scherm Uit Te Schakelen
Hoe Het Scherm Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Scherm Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Scherm Uit Te Schakelen
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, Mei
Anonim

Als de computer een bepaalde tijd niet wordt gebruikt, kan het beeldscherm worden uitgeschakeld om stroom te besparen. Scherm uit is een configureerbare optie. De gebruiker kan op elk moment de gewenste parameters instellen.

Hoe het scherm uit te schakelen
Hoe het scherm uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Noem het onderdeel "Stroomvoorziening". Dit kan op verschillende manieren. Klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Open het tabblad "Screensaver" en klik op de knop "Power" in de groep "Power Saving". Het dialoogvenster voor het onderdeel dat u zoekt, verschijnt.

Stap 2

Alternatieve manier: open via de Windows-toets of de "Start"-knop het "Configuratiescherm". Selecteer in de categorie Prestaties en onderhoud het pictogram Energiebeheer. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad Energiebeheerschema's.

Stap 3

Vouw in de groep "Schema instellen [Naam van het schema dat u hebt gekozen]" de vervolgkeuzelijst uit in het veld "Disable display". Blader door de lijst tot het einde en klik met de linkermuisknop op het item "Nooit". Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en sluit het venster "Eigenschappen: Energiebeheer" met de OK-knop of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

Stap 4

Indien nodig kunt u het geïnstalleerde energieplan opslaan door op de knop "Opslaan als" te klikken. Als de instellingen in de toekomst mislukken, kunt u ze altijd herstellen, in plaats van elke parameter opnieuw aan te passen.

Stap 5

Daarna kunt u terugkeren naar de instellingen op het tabblad "Screensaver" in het componentvenster "Scherm" (de methode om het aan te roepen werd beschreven in de eerste stap). Als u niet wilt dat de schermbeveiliging op het scherm verschijnt na een bepaalde periode van inactiviteit van de computer, dat wil zeggen dat het bureaublad altijd wordt weergegeven, gebruikt u de vervolgkeuzelijst om de groep "Screensaver" in te stellen op "(Nee)”.

Stap 6

In deze modus is het niet nodig om extra parameters voor het tijdsinterval in te stellen, dus sla de nieuwe instellingen op met de knop "Toepassen" en sluit het venster "Eigenschappen: Weergave".

Aanbevolen: