Hoe Een Matrix Van Een Laptop Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Matrix Van Een Laptop Te Verwijderen
Hoe Een Matrix Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Matrix Van Een Laptop Te Verwijderen

Video: Hoe Een Matrix Van Een Laptop Te Verwijderen
Video: Как разобрать и почистить ноутбук Acer TravelMate P253 2024, Mei
Anonim

Het vervangen van de matrix op een laptop is een nogal ingewikkeld proces, dat u het beste kunt overlaten aan de specialisten van het servicecentrum. Als u echter besluit het zelf te doen, wees dan uiterst voorzichtig en zorg ervoor dat u uw computer niet beschadigt.

Hoe een matrix van een laptop te verwijderen
Hoe een matrix van een laptop te verwijderen

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Bereid uw werkoppervlak voor om te voorkomen dat u kleine onderdelen verliest. Sluit de laptop af, koppel hem los van de stroombron, verwijder de batterij.

Stap 2

Verwijder de speciale pluggen van de bevestigingen van de matrixbehuizing door ze voorzichtig los te wrikken met een schroevendraaier of een ander soortgelijk voorwerp. Bewaar ze om ze in de toekomst niet kwijt te raken. Hetzelfde geldt voor alle kleine onderdelen van de laptop.

Stap 3

Schroef de bevestigingen van de computerkap aan de achterkant los. Koppel de kabels in de apparaten los, schroef de bevestigingen van het toetsenbord los en verwijder het door de kabel los te koppelen van het moederbord. Verwijder het bovenpaneel erboven door het los te wrikken met een platte schroevendraaier. Wees voorzichtig met dit onderdeel, want het is heel gemakkelijk te breken en pas ook op dat u de randen van de laptop niet beschadigt. Koppel alle bestaande monitor-naar-moederbordkabels los.

Stap 4

Verwijder alle bestaande schroeven uit de monitorbehuizing. Verwijder de onderdelen, gebruik hiervoor indien nodig een platte schroevendraaier, maar houd er rekening mee dat sommige modellen aan de randen kunnen worden gelijmd, in welk geval u gebruik moet maken van de diensten van een servicecentrum. Als je het toch zelf probeert te doen, kun je de wanden van de behuizing breken zonder de inhoud te openen.

Stap 5

Zorg ervoor dat u de verbindingskabel loskoppelt van de matrix en deze vasthoudt aan de basis. Zoek een laptop omvormer, dit is een groene chip die verantwoordelijk is voor de stroomverdeling van de monitor. Deze bevindt zich tussen het beeldscherm en de achtergrondverlichting. Koppel de draden voorzichtig los.

Stap 6

Om een nieuwe matrix in een laptopmonitor te installeren, volgt u de volgorde in omgekeerde volgorde. Wees uiterst voorzichtig met de matrix, dit is een erg duur computeronderdeel.

Aanbevolen: