Het Serienummer Van Een Laptop Vinden

Inhoudsopgave:

Het Serienummer Van Een Laptop Vinden
Het Serienummer Van Een Laptop Vinden

Video: Het Serienummer Van Een Laptop Vinden

Video: Het Serienummer Van Een Laptop Vinden
Video: Vind de naam, het productnummer of het serienummer van uw HP laptop | HP Notebooks | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Nu kun je voor veel laptopmodellen, naast de garantie die door de winkel wordt afgegeven, ook een extra garantie krijgen van het laptopontwikkelaarsbedrijf. En in de regel kan het voor maximaal vijf jaar worden uitgegeven. En dit is een vrij lange periode. Een laptop is immers niet goedkoop. Om het te ontvangen, moet u de aankoop registreren op de website van het bedrijf en tegelijkertijd het serienummer opgeven.

Het serienummer van een laptop vinden
Het serienummer van een laptop vinden

Noodzakelijk

  • - notitieboekje;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

Het serienummer is een uniek nummer dat aan elk laptopmodel wordt toegekend. Hiermee kunt u niet alleen uw aankoop registreren op de website van de fabrikant, maar in het geval van een defect van onderdelen voor de computer, is het veel gemakkelijker om nieuwe te bestellen. Op elk laptopmodel kan het serienummer op verschillende plaatsen op de behuizing worden geschreven en is het een combinatie van tien tekens, zowel letters als cijfers.

Stap 2

Heel vaak staat het serienummer op de onderkant van de laptoptas. Eerst wordt het model van de laptop aangegeven, en net daaronder - het serienummer (serienummer). Meestal staat deze informatie op een sticker. Het bevindt zich soms ook onder de batterij van de laptop. Verwijder de batterij en kijk of er een sticker met serienummer is.

Stap 3

U kunt het serienummer ook achterhalen met behulp van de notebookdocumentatie. Het moet worden vermeld op het garantiecertificaat dat u bij aankoop hebt gekregen. Lees uw garantiekaart aandachtig door. Het nummer moet er zijn.

Stap 4

Als u het serienummer nog steeds niet kunt vinden op de computerbehuizing of in de documentatie, kunt u aanvullende software gebruiken, namelijk het AIDA64 Extreme Edition-programma. U moet naar de volledige versie zoeken, omdat in de triviale versie informatie over serienummers eenvoudigweg niet beschikbaar is. Download het programma van internet en installeer het op uw computer.

Stap 5

Start AIDA64 Extreme Edition. Wacht een paar seconden totdat het verzamelen van systeeminformatie is voltooid. Selecteer in het hoofdmenu van het programma "Computer" en in het volgende venster - "Samenvattingsinformatie". Er verschijnt een ander venster waarin u de DMI-sectie vindt. Zoek de regel "DMI serieel systeemnummer" erin. De waarde die op deze regel wordt geschreven, is het serienummer van uw laptopmodel.

Aanbevolen: