Hoe Een Laptop Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Laptop Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Laptop Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: How to Transfer Files Between Two Windows PCs 2024, April
Anonim

Het kan zijn dat je twee laptops of computers met elkaar moet verbinden als je thuis geen computerapparatuur meer hebt die ook op het netwerk aangesloten moeten worden. In dit geval worden laptops aangesloten met een eenvoudige ethernetkabel zonder gebruik te maken van andere apparaten.

Hoe een laptop op een laptop aan te sluiten?
Hoe een laptop op een laptop aan te sluiten?

Noodzakelijk

  • - UTP-5e ethernetkabel van een bepaalde lengte
  • - 2 connectoren RJ-45
  • - een tool voor het krimpen van connectoren

instructies:

Stap 1

Leid de kabel tussen de laptops. Strip ongeveer drie centimeter van de bovenste kabelisolatie. Plaats de dunne draden aan het ene uiteinde van de kabel in de volgorde "BO, O, BZ, S, BS, Z, BK, K"; en anderzijds in de volgorde "BZ, Z, BO, S, BS, O, BK, K". Waar "O" - oranje kabelkleur betekent, "Z" - groen, "C" - blauw, "K" - bruin. De letter "B" betekent dat het een witte kabel is met strepen in de kleur van de tweede letter. Houd de draden in uw hand en schuif de connector erop totdat deze stopt, zodat de metalen contacten van de connector naar boven wijzen. Zorg ervoor dat elke draad in zijn eigen connectorgeleider valt. Controleer of de bedrading correct is en knijp de connector samen met een krimptang. Doe hetzelfde voor het andere uiteinde van de kabel. Sluit beide kabels aan op de ethernetpoorten van de laptops.

Stap 2

Configureer laptop netwerkkaarten. Open hiervoor het "Configuratiescherm" en dubbelklik op de snelkoppeling "Netwerkverbindingen". Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Local Area Connection" en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Open in de gebruikte componenten de eigenschappen van het internetprotocol (TCP / IP). Wijs de IP-adressen "192.168.0.1" en "192.168.0.2" toe aan de laptops. Stel het subnetmasker "255.255.255.0" in.

Wijs één werkgroep toe aan beide laptops. Open de snelkoppeling "Systeem" in het "Configuratiescherm". Schakel over naar het tabblad Computernaam. Stel beide computers in op een werkgroep. "Werkgroep". Stel de computernaam willekeurig in.

Stap 3

Deel de notebookmappen die u wilt delen. Open hiervoor in Verkenner de eigenschappen van de map en vink op het tabblad "Toegang" het vakje "Deze map delen" aan. De laptops zullen zichtbaar zijn in elkaars "netwerkbuurt".

Aanbevolen: