Hoe De Sensor In Een Laptop Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Sensor In Een Laptop Aan Te Zetten
Hoe De Sensor In Een Laptop Aan Te Zetten

Video: Hoe De Sensor In Een Laptop Aan Te Zetten

Video: Hoe De Sensor In Een Laptop Aan Te Zetten
Video: How To Make Any Laptop Touch Screen! 2024, Mei
Anonim

Moderne mobiele computers zijn uitgerust met een speciale sensor (touchpad). Dit apparaat is analoog aan een computermuis. De sensor kan worden gebruikt in situaties waar het benodigde oppervlak niet beschikbaar is voor normale muisbediening.

Hoe de sensor in een laptop aan te zetten
Hoe de sensor in een laptop aan te zetten

Het is nodig

  • - Toegang tot internet;
  • - Sam Drivers.

instructies:

Stap 1

Het probleem is dat sommige besturingssystemen geen stuurprogramma's bevatten om het touchpad correct te laten werken. In dergelijke gevallen moet u zelf de benodigde bestanden zoeken en installeren. Gebruik internettoegang en bezoek de officiële website van het bedrijf dat deze laptop heeft ontwikkeld. Open de sectie "Drivers of" Software.

Stap 2

Download de bestandskits die zijn ontworpen om het touchpad goed te laten werken. Als ze niet beschikbaar zijn op de site, gebruik dan de stuurprogramma's voor het moederbord. Ze bevatten meestal de bestanden die u nodig hebt. Open Apparaatbeheer en ga naar het menu Muizen en andere aanwijsapparaten. Open het menu met extra acties door met de rechtermuisknop op de naam van het aanraakscherm te klikken.

Stap 3

Selecteer Stuurprogramma's bijwerken. Geef de map op waarin de bestanden die van de site zijn gedownload, zijn opgeslagen. Wacht tot de vereiste stuurprogramma's zijn bepaald en geïnstalleerd. Pas de instellingen voor het aanraakscherm aan. Het wordt meestal aanbevolen om de optimale drukwaarden en de bewegingssnelheid van de aanwijzer in te stellen. Sommige programma's schakelen het touchpad automatisch uit wanneer een computermuis wordt aangesloten. Schakel deze functie uit als u deze niet nodig hebt.

Stap 4

Download Sam Drivers als u geen geschikte bestanden kunt vinden. Voer het bestand runthis.exe uit en ga naar het menu Driver Install Assistance. Wacht tot het verzamelen van informatie over aangesloten apparaten is voltooid.

Stap 5

Schakel het selectievakje Touchpad in en klik op de knop Installeren. Selecteer de optie Standaardinstallatie in het pop-upmenu. Start uw computer opnieuw op als het touchpad niet werkt na het installeren van de vereiste bestanden.

Aanbevolen: