Hoe Een Netwerk Op Te Zetten Tussen Een "computer" En Een "laptop"

Inhoudsopgave:

Hoe Een Netwerk Op Te Zetten Tussen Een "computer" En Een "laptop"
Hoe Een Netwerk Op Te Zetten Tussen Een "computer" En Een "laptop"

Video: Hoe Een Netwerk Op Te Zetten Tussen Een "computer" En Een "laptop"

Video: Hoe Een Netwerk Op Te Zetten Tussen Een
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, April
Anonim

Het opzetten van een internet thuisnetwerk tussen een personal computer en een laptop is een noodzakelijke taak voor volwaardig werk, studie en entertainment. Hoe een netwerk opzetten tussen een "computer" en een "laptop"?

Een netwerk opzetten tussen
Een netwerk opzetten tussen

Noodzakelijk

  • - schakelaar;
  • - Wifi router;
  • - draden.

instructies:

Stap 1

Het gebruik van draden en een schakelaar is de meest traditionele manier om een thuisnetwerk op te bouwen. Een switch is een switch waarmee je het internet kunt splitsen over meerdere gebruikers (of verschillende apparaten). De gemeenschappelijke draad is verbonden met de nulsleuf van de separator, extra draden gaan naar de "laptop" en "computer".

Stap 2

Maak vervolgens netwerkverbindingen. Selecteer in het menu "Start" het tabblad "Netwerkverbindingen" ("Netwerk en internet"), het item "Een nieuwe snelle verbinding maken". Elk punt moet zijn eigen mac-adres hebben (aangegeven door de provider).

Stap 3

Om het mac-adres en de gedetailleerde instellingen te wijzigen, moet u met de rechtermuisknop op de gemaakte verbinding klikken, het item "Eigenschappen" selecteren en de bekende informatie invoeren in de lege of onjuist ingevulde velden. Als u geen afdruk heeft met de vereiste waarden, kunt u de telefoniste bellen en informeren naar de instellingen.

Stap 4

WiFi-router is een betrouwbaar en handig apparaat voor het maken van een netwerk tussen een computer en een laptop. Eerst moet u de internetkabel op de router aansluiten, een extra draad plaatsen tussen de pc-netwerkkaartsleuf en het WiFi-apparaat. Sluit de router aan op de netspanning, zet hem aan (de indicator moet oplichten).

Stap 5

Maak een nieuwe snelle verbinding, voer mac- en ip-adressen in. Controleer het werk van de stationaire computer.

Stap 6

Als internet op de computer is geconfigureerd, gaat u verder met de distributie van WiFi. Maak hiervoor een nieuwe draadloze verbinding op de laptop, voer de bekende gegevens in. Start de router opnieuw op door de aan/uit-knop 5-10 seconden ingedrukt te houden.

Aanbevolen: