Hoe De Webcam Op Een Laptop Aan Te Zetten: Gedetailleerde Uitleg

Inhoudsopgave:

Hoe De Webcam Op Een Laptop Aan Te Zetten: Gedetailleerde Uitleg
Hoe De Webcam Op Een Laptop Aan Te Zetten: Gedetailleerde Uitleg

Video: Hoe De Webcam Op Een Laptop Aan Te Zetten: Gedetailleerde Uitleg

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How To Fix Google Meet Webcam Not Working 2023, Februari
Anonim

Het is moeilijk om je een moderne laptop voor te stellen zonder een webcam. Met zijn hulp kunt u foto's maken, videogesprekken voeren en webconferenties organiseren. In feite staat de camera altijd aan als de laptop aan staat en er stroom op wordt geleverd. Dit is echter niet voldoende om de camera in gebruik te nemen.

Hoe de webcam op een laptop aan te zetten: gedetailleerde uitleg
Hoe de webcam op een laptop aan te zetten: gedetailleerde uitleg

Het is nodig

  • - notitieboekje
  • - Webcam

instructies:

Stap 1

Eerst moet u controleren of de camerastuurprogramma's zijn geïnstalleerd. Als de laptop nieuw is en de fabrikant of leverancier het besturingssysteem en de kernsoftware heeft geïnstalleerd, zijn de stuurprogramma's waarschijnlijk al geïnstalleerd. Als Windows onafhankelijk is geïnstalleerd, moeten de stuurprogramma's ook zelf worden geïnstalleerd.

Stap 2

Om de beschikbaarheid en bruikbaarheid van stuurprogramma's te controleren, moet u naar het Configuratiescherm gaan, het menu "Systeem" selecteren en daarin - "Apparaatbeheer". Zoek in de lijst met apparatuur het item "Beeldapparaten" en vouw het uit. De naam van de webcam en een pictogram dat de werkende of niet-werkende staat aangeeft, worden geopend. Als er een vraag- of uitroepteken naast de naam van de webcam staat, moet u de stuurprogramma's installeren. U kunt ze downloaden van de website van de laptopfabrikant.

Stap 3

Als de apparaatbeheerder zegt dat de camera werkt, kun je beginnen met testen. Helaas bevatten Windows-besturingssystemen geen speciale applicaties voor het werken met een webcam, maar laptopfabrikanten leveren het systeem in de regel met een eigen programma, bijvoorbeeld HP heeft "MediaSmart", Acer heeft "Acer Crystal Eye Webcam"… Als de laptop nieuw is van de fabrikant, zal de applicatie hoogstwaarschijnlijk worden geïnstalleerd. Als er geen applicatie is, moet u deze zelf installeren.

Stap 4

U kunt een van de populaire applicaties kiezen, bijvoorbeeld "WebcamMax". Dit programma heeft een brede lijst met instellingen, waarmee je met video-effecten kunt werken en ze aan foto's en video's kunt toevoegen. "WebcamMax" kan worden gebruikt met ICQ-, MSN-, Paltalk-, Camfrog-, AIM-, Skype-, Yahoo- en Stickam-toepassingen. U kunt de camera configureren om video met bewegingsdetectie op te nemen. De gebruiker heeft veel speciale effecten voor videobestanden, evenals voor fotoverwerking. Bovendien kun je met behulp van "WebcamMax" met één video in meerdere applicaties tegelijk werken.

Stap 5

Het is heel gemakkelijk om met het programma te werken, het opent twee vensters: aan de linkerkant is er een voorbeeld van de video en aan de rechterkant - de keuze van effecten en andere acties. Met behulp van de knoppen onder het voorbeeldvenster kunt u een screenshot maken, de opname starten en stoppen.

Stap 6

Een andere populaire webcamsoftware is ManyCam. Deze applicatie maakt het ook mogelijk om één camera in meerdere applicaties tegelijk te gebruiken en om tekst en speciale effecten aan het videobestand toe te voegen. Er is ook een krachtige applicatie "Webcam 7", waarmee u video kunt opnemen en verwerken, bovendien is deze eenvoudig in te stellen.

Stap 7

Zodra je de app hebt gekozen die het beste bij je past, kun je de webcam van je laptop gaan gebruiken om te chatten en video's op te nemen.

Populair per onderwerp