Hoe De Helderheid Op Een Laptop Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Helderheid Op Een Laptop Te Verhogen
Hoe De Helderheid Op Een Laptop Te Verhogen

Video: Hoe De Helderheid Op Een Laptop Te Verhogen

Video: Hoe De Helderheid Op Een Laptop Te Verhogen
Video: Hoe de helderheid en het contrast op Dell Laptop in Windows 10 aan te passen 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheid om de helderheid van het laptopscherm te verhogen of te verlagen, stelt u in staat uw computer te bedienen, afhankelijk van de externe omstandigheden. In een schemerige omgeving hoef je bijvoorbeeld de schermhelderheid niet op vol vermogen te zetten. Bij fel licht moet de helderheid juist worden verhoogd. Bovendien kan de helderheidsregeling de levensduur van de batterij van de laptop beïnvloeden - het verlagen van de helderheid verlengt de levensduur van de batterij. Het besturingssysteem zelf dimt, na enige tijd van inactiviteit, het scherm om de batterij te sparen. U kunt het rust-interval aanpassen waarna het systeem het scherm dimt.

Hoe de helderheid op een laptop te verhogen
Hoe de helderheid op een laptop te verhogen

instructies:

Stap 1

Open het gedeelte "Systeem en beveiliging" in het configuratiescherm en open in het gedeelte "Energiebeheer". Zoek het tabblad Instellingen energiebeheerschema. U ziet de instellingen voor de dimtijd van het scherm. Geef aan in welke modus de dimmer moet werken: bij werking op batterij of bij werking op netstroom.

Stap 2

U kunt de helderheid verlagen en verhogen met behulp van het toetsenbord. Zoek naar de toetsen op uw laptop met de pictogrammen voor helderheid omhoog en omlaag en de Fn-toets. Wanneer u op deze toets drukt, kunt u de knoppen gebruiken om de helderheid van het scherm aan te passen.

Stap 3

Ook kun je de helderheid van de laptop in het systeem zelf aanpassen. Ga naar het configuratiescherm, open het gedeelte "Systeem en beveiliging" en selecteer opnieuw het tabblad "Energiebeheer".

Stap 4

Zoek een instelling voor de helderheid van het scherm en verplaats de aanwijzer naar gelang u de helderheid van het scherm wilt verhogen of verlagen. Op sommige laptops ontbreekt deze aanwijzer of is deze niet beschikbaar, wat betekent dat u de monitordriver opnieuw moet installeren of deze moet bijwerken vanaf de Windows-updatesite. Het kan ook voorkomen dat uw laptopmodel helemaal geen wijzigingen in de schermhelderheid ondersteunt.

Aanbevolen: