Hoe Het Secundaire Toetsenbord Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Secundaire Toetsenbord Uit Te Schakelen?
Hoe Het Secundaire Toetsenbord Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Secundaire Toetsenbord Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Secundaire Toetsenbord Uit Te Schakelen?
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, Mei
Anonim

Op het extra computertoetsenbord worden toetsen met cijfers en symbolen van wiskundige bewerkingen gedupliceerd, daarom wordt het vaak een numeriek toetsenbord genoemd. Dit toetsenblok kan door de gebruiker naar eigen inzicht in- of uitgeschakeld worden. Gewoonlijk wordt deze bewerking uitgevoerd door eenvoudig op een of twee toetsen te drukken, maar in sommige gevallen kunt u het BIOS-setuppaneel gebruiken.

Hoe het secundaire toetsenbord uit te schakelen?
Hoe het secundaire toetsenbord uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Als u een standaardtoetsenbord gebruikt met uw computer, waarbij de optie-eenheid apart van de hoofdeenheid is geplaatst, gebruikt u een van de toetsen op het optionele toetsenbord om deze uit te schakelen. Het wordt aangeduid met het opschrift Num Lock en bevindt zich in de eerste plaats in de eerste regel van de set extra sleutels. De meeste laptoptoetsenborden hebben deze toets ook, maar om ruimte te besparen mag deze niet op de standaard plaats worden geplaatst - zoek hem in ieder geval in de rechterbovenhoek van het toetsenbord.

Stap 2

Op toetsenborden van netbooks en kleine notebooks waarin het secundaire toetsenbord is gecombineerd met het hoofdtoetsenbord, gebruikt u de toetsencombinatie om dit uit te schakelen. Een van de combinatieknoppen moet Fn zijn en de andere een van de functietoetsen. De computerfabrikanten kiezen naar eigen goeddunken. Meestal is dit de F11-knop, maar als deze combinatie niet werkt op uw laptop, geeft u de gewenste combinatie op in de beschrijving.

Stap 3

Het basisinvoer- / uitvoersysteem - BIOS - heeft ook een besturing voor het uitschakelen van het extra toetsenbord in zijn instellingen. Als u dit uitschakelt, wordt het numerieke toetsenbord elke keer dat u de computer aanzet gedeactiveerd. Om dit te doen, opent u eerst het hoofdmenu van het besturingssysteem en selecteert u het herstartcommando. Wanneer de hardwarecontroleberichten op het scherm verschijnen en u wordt gevraagd om op Delete of een andere knop te drukken om het BIOS-setuppaneel te openen, doe dit dan.

Stap 4

Zoek de instelling die verantwoordelijk is voor het uitschakelen van het optionele toetsenbord. De exacte naam en locatie zijn afhankelijk van de BIOS-versie die op de computer wordt gebruikt. Het kan zich bijvoorbeeld in het gedeelte Geavanceerde BIOS-functies bevinden en Boot Up Num-Lock genoemd worden - ga naar deze regel van het gedeelte en gebruik de toetsen PageUp en PageDown om de waarde op Uit te zetten. Verlaat vervolgens het instellingenpaneel en sla uw wijzigingen op.

Aanbevolen: