Hoe Nummers Op Het Toetsenbord Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Nummers Op Het Toetsenbord Uit Te Schakelen
Hoe Nummers Op Het Toetsenbord Uit Te Schakelen

Video: Hoe Nummers Op Het Toetsenbord Uit Te Schakelen

Video: Hoe Nummers Op Het Toetsenbord Uit Te Schakelen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, Mei
Anonim

Om tijd en ruimte te besparen, maken veel toetsenborden en notebookfabrikanten multifunctionele toetsen: wanneer bepaalde opdrachten worden gecombineerd, kan dezelfde knop verschillende functies vervullen. Soms vergeet iemand de toetsenbordindeling te wijzigen en besteedt hij zijn tijd aan het typen van de verkeerde tekst. Daarom is het vaak nodig om extra toetsfuncties uit te schakelen.

Hoe nummers op het toetsenbord uit te schakelen
Hoe nummers op het toetsenbord uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Een standaard computertoetsenbord biedt twee mogelijkheden voor het kiezen van nummers: in de bovenste rij van het hoofdtoetsenbord (samen met leestekens) en een extra, klein toetsenbord - het bevindt zich aan de rechterkant en ziet er apart uit van de hoofdsamenstelling van de toetsen. Het kleine toetsenbord is analoog aan een rekenmachine, omdat de knoppen erop in dezelfde volgorde zijn gerangschikt als in een rekenmachine. Een extra toetsenbord is een uitkomst voor accountants en andere medewerkers wiens beroep met cijfers te maken heeft. Het extra toetsenbord is gemakkelijk te gebruiken en maakt "blind" typen mogelijk: u kunt lezen zonder het toetsenbord te controleren, zonder afgeleid te worden van de hoofdtekst. Druk op de Num Lock-toets om het optionele numerieke toetsenbord in of uit te schakelen. Als er een speciaal lampje gaat branden wanneer u op een toets op het toetsenbordpaneel drukt, is de functie voor numeriek kiezen ingeschakeld.

Stap 2

De meeste moderne laptops en netbooks zijn gericht op mobiliteit en transportcomfort, dus hun toetsenborden zijn aanzienlijk kleiner dan bij standaardcomputers. In dit geval heeft de laptop geen klein extra toetsenbord en worden cijfers op het hoofdpaneel getypt door op extra knoppen te drukken. U kunt deze functie bepalen door goed naar de toetslabels te kijken. Als u naast Engelse en Russische letters cijfers op de toetsen ziet, dan is dit uw numerieke toetsenbord. Om de functie van het kiezen van nummers te activeren of juist uit te schakelen, drukt u op de toets "Num Lock". Als u bij het typen van letters op een dergelijk toetsenbord een numerieke aanduiding moet gebruiken, houdt u de "Fn" -toets ingedrukt en drukt u tegelijkertijd op het gewenste nummer. Hetzelfde kan worden gedaan door de Shift-toets ingedrukt te houden.

Aanbevolen: