Hoe Het Numerieke Toetsenbord Op Een Laptop Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Numerieke Toetsenbord Op Een Laptop Uit Te Schakelen?
Hoe Het Numerieke Toetsenbord Op Een Laptop Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Numerieke Toetsenbord Op Een Laptop Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Numerieke Toetsenbord Op Een Laptop Uit Te Schakelen?
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, April
Anonim

NumPad is een speciaal gedeelte van het toetsenbord dat is ontworpen voor eenvoudigere invoer van cijfers, die in dezelfde volgorde zijn gerangschikt als op conventionele rekenmachines. Wanneer de Numlock-modus is uitgeschakeld, kunnen deze toetsen ook worden gebruikt in computerspellen.

Hoe het numerieke toetsenbord op een laptop uit te schakelen?
Hoe het numerieke toetsenbord op een laptop uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Om het numerieke toetsenbord in uw laptop uit te schakelen, gebruikt u de NumLock-toets in de rechterbovenhoek. Wanneer deze modus is uitgeschakeld, gaat meestal een van de speciale LED's, indien beschikbaar in uw model, uit. Hetzelfde geldt voor conventionele computers waarop de bijbehorende toetsenbordmodellen zijn aangesloten. Inclusie gebeurt op een vergelijkbare manier.

Stap 2

Als uw laptopmodel een verkorte versie van het toetsenbord heeft, gebruikt u de sneltoets Fn + NumLk of een andere, afhankelijk van het computermodel. De meest gebruikte sneltoetsen zijn Ctrl + NumLk, Ctrl + Fn + NmLk en andere, om de toetsencombinatie specifiek voor uw computer te vinden, zie de beschrijving van het werken met het toetsenbord in de instructies voor de laptop.

Stap 3

Als uw laptop geen numeriek toetsenblok heeft, kijk dan eens naar de afzonderlijke Num Pad-apparaten die in computerwinkels worden verkocht. Ze maken verbinding met een computer of laptop via een USB-poort en werken op precies dezelfde manier als een gewoon volledig toetsenbord met een zijpaneel. Er zijn ook draadloze modellen van deze apparaten.

Stap 4

Gebruik ze wanneer je een laptop hebt met een verkort toetsenbord, en je vaak applicaties moet gebruiken die getallen en wiskundige tekens gebruiken in je werk, bijvoorbeeld een rekenmachine of "1C Accounting". Ook worden de toetsen van het numerieke toetsenbord vaak gebruikt in verschillende spellen, meestal zullen ze enkele functies uitvoeren wanneer de Num Lock-modus is uitgeschakeld, bijvoorbeeld de functies van de pijltoetsen, enzovoort. Het is ook handig om ze op gewone computers te gebruiken als er een verkorte versie van het toetsenbord is. In sommige gevallen is een apart numpad zelfs handiger dan het toetsenbord dat in het zijtoetsenbord is ingebouwd.

Aanbevolen: