Hoe De Computer Op Het Toetsenbord Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Computer Op Het Toetsenbord Uit Te Schakelen?
Hoe De Computer Op Het Toetsenbord Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Computer Op Het Toetsenbord Uit Te Schakelen?

Video: How to lock and unlock keyboard. 2022, November
Anonim

In sommige ongebruikelijke gevallen is het nodig om de computer uit te schakelen met alleen het toetsenbord. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een storing van het Windows-besturingssysteem of een storing van de computerhardware leidt tot de onbruikbaarheid van de USB-poorten waarop de muis is aangesloten en er geen toegang is tot de systeemeenheid samen met het uitschakelen knop die erop zit.

Hoe de computer op het toetsenbord uit te schakelen?
Hoe de computer op het toetsenbord uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Profiteer van de gebeurtenisduplicatie in de OS-interface, waarmee u muisklikken kunt vervangen door op de overeenkomstige knoppen op het toetsenbord te drukken. Om het hoofdmenu op de "Start"-knop te openen en toegang te krijgen tot de functie van het afsluiten van het systeem en het afsluiten van de computer, kunt u een van de twee win-toetsen gebruiken die zich in de onderste rij rechts en links van de lange spatiebalk. Nadat u het menu op deze manier hebt geopend, gaat u naar de onderste regel door op de pijl-omhoogtoets te drukken. Druk vervolgens op de Enter-toets - dit is hetzelfde als klikken op het onderste menu-item ("Computer uitschakelen"). In Windows Vista en Windows 7 is dit voldoende, en in Windows XP roept deze actie een dialoog op met drie knoppen op het scherm, waarvan de middelste overeenkomt met het afsluiten van de computer. Om de focus ernaartoe te verplaatsen, drukt u op de rechterpijltoets en om een ​​klik te simuleren, drukt u op Enter en het besturingssysteem begint de procedure voor het afsluiten van de computer.

Stap 2

Als de invoerfocus op het bureaublad ligt, kan een dialoogvenster met drie afsluitknoppen worden opgeroepen door eenvoudig op de sneltoets alt = "Afbeelding" + F4 te drukken. Vervolgens moet u, net als bij de vorige methode, in Windows XP op de rechterpijltoets drukken om van de "Standby"-knop naar de "Shutdown"-knop te gaan en op de Enter-toets drukken om de procedure voor het opslaan van de instellingen en het afsluiten te starten.

Stap 3

De opdracht shutdown is ook beschikbaar in het menu Windows Taakbeheer. Om het te starten, drukt u op de toetscombinatie Ctrl + alt = "Image" + Delete. Om het menu van dit programma te activeren, drukt u op de Alt-toets en om het gedeelte "Shutdown" daarin te openen, gebruikt u de "Sh"-toets. Houd er rekening mee dat de Russische toetsenbordindeling moet zijn ingeschakeld. Druk vervolgens tweemaal op de pijl-omlaag om naar Afsluiten te navigeren en druk op Enter om het afsluitproces te starten.

Populair per onderwerp