Hoe Het Toetsenbord Uit Te Schakelen?

Hoe Het Toetsenbord Uit Te Schakelen?
Hoe Het Toetsenbord Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Toetsenbord Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Toetsenbord Uit Te Schakelen?
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, Mei
Anonim

Het is onmogelijk om een enkele desktop- of laptopcomputer voor te stellen zonder toetsenbord, want ondanks zijn solide geschiedenis blijft dit apparaat voor het invoeren van tekstinformatie en het besturen van verschillende computerfuncties een van de handigste.

Hoe het toetsenbord uit te schakelen?
Hoe het toetsenbord uit te schakelen?

In sommige gevallen is het echter nodig om het toetsenbord uit te schakelen. De reden kan zowel de storing zijn (een defect toetsenbord kan spontaan het indrukken van een toets veroorzaken, waardoor het onmogelijk wordt om op de computer te werken, zelfs niet in die toepassingen waarmee u het kunt doen zonder tekst in te voeren), als de aanwezigheid van een alternatief toetsenbord (voor wanneer u bijvoorbeeld een extern toetsenbord op de laptop aansluit, is het vrij logisch om het hoofdtoetsenbord uit te schakelen om te beschermen tegen onbedoelde bediening). Soms is het nodig om het toetsenbord te vergrendelen om te voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot de processen die op het systeem worden uitgevoerd.

Er zijn verschillende manieren om het toetsenbord uit te schakelen:

  1. Fysieke ontkoppeling. Als het voor een desktopcomputer zelfs voor de meest onervaren gebruiker niet moeilijk is, dan is in het geval van een laptoptoetsenbord een zekere vaardigheid en nauwkeurigheid vereist, hoewel problemen met het loskoppelen van het toetsenbord meestal ook niet optreden: bij laptops is het ook verbonden met het moederbord met een speciale lus, die niet moeilijk is om zorgvuldig te detecteren en los te koppelen. Wees voorzichtig bij het openen van de laptoptas: het verbreken van de zegels kan u de mogelijkheid ontnemen om garantieservice te ontvangen.
  2. Met de opdracht "rundll32 keyboard, disable" kunt u het toetsenbord vergrendelen tot de volgende herstart van het systeem. De opdracht wordt ingevoerd in de opdrachtregel (Start - Programma's - Accessoires - Opdrachtregel) of het venster Uitvoeren (Start - Uitvoeren).
  3. Met sommige hulpprogramma's van derden kunt u het toetsenbord vergrendelen, zoals LockWin, dat geavanceerde hulpmiddelen biedt voor het vergrendelen van een groot aantal functies van het besturingssysteem, of Toddler Keys, dat speciaal is ontworpen om uw computer tegen kinderen te beschermen. Dit laatste hulpprogramma geeft grappige afbeeldingen weer en speelt geluiden af op het scherm wanneer u op de toetsen drukt, zodat u uw kind kunt vermaken en tegelijkertijd informatie en computertoepassingen kunt beschermen tegen ongeoorloofd gebruik.
  4. Een andere eenvoudige truc kan worden gebruikt om de computer te beschermen tegen kinderen: houd een ander toetsenbord naast de computer, nergens op aangesloten. Hiermee kun je de aandacht van de baby even afleiden.

Aanbevolen: