Hoe De Rotatiesnelheid Van De Koeler Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Rotatiesnelheid Van De Koeler Te Veranderen?
Hoe De Rotatiesnelheid Van De Koeler Te Veranderen?

Video: Hoe De Rotatiesnelheid Van De Koeler Te Veranderen?

Video: Hoe De Rotatiesnelheid Van De Koeler Te Veranderen?
Video: ARCTIC AIR koeler review, zoals te zien op televisie | test unboxing 2024, Mei
Anonim

Een gewone thuiscomputer is niet alleen een mogelijkheid om online te gaan, spelletjes te spelen, een essay of brief te schrijven. Het is ook een verwarmingsapparaat - de meeste componenten worden merkbaar verwarmd, wat betekent dat ze moeten worden gekoeld. De meest voorkomende oplossing is koelen met een ventilator of cooler, zoals het ook wel wordt genoemd. En hoe krachtiger de computer, hoe meer verwarmingscomponenten en luidruchtige ventilatoren erin. Bovendien werken gedurende een aanzienlijk deel van de tijd alle ventilatoren op volle capaciteit en produceren ze een irritante brom. Maar dit probleem heeft een oplossing.

Hoe de rotatiesnelheid van de koeler te veranderen?
Hoe de rotatiesnelheid van de koeler te veranderen?

instructies:

Stap 1

Sommige componenten zijn programmeerbaar. Download het programma SpeedFan om de rotatiesnelheid van de koeler te wijzigen. De laatst beschikbare versie tot nu toe is 4.44. De beste bron is een vertrouwde site met software of de officiële ontwikkelaarspagina. Houd er ook rekening mee dat niet alle ventilatoren in het systeem het veranderen van het toerental ondersteunen, zo kan de voeding veel lawaai maken.

Stap 2

Installeer het gedownloade programma. Dubbelklik hiervoor met het installatieprogramma op het bestand en beantwoord de vragen van de installatiewizard, terwijl het voldoende is om op de knop "Volgende" of "Volgende" te klikken, afhankelijk van de versie die u heeft. Zoek het SpeedFan-pictogram op uw bureaublad, het ziet eruit als een gestileerde ventilator. Begin door te dubbelklikken.

Stap 3

Na een minuut of minder wordt het programmavenster geopend. Sluit de tip die op de voorgrond verschijnt (het opschrift "Close / Close"). Vertaal de interface indien nodig in het Russisch. Klik hiervoor op de knop "Configureren" rechtsboven in het venster. Klik op het tabblad "Opties" en selecteer voor het label "Taal" "Russisch" in de vervolgkeuzelijst en vervolgens "OK" onderaan het venster.

Stap 4

In de onderste helft van het programma ziet u drie regels met de kopjes "Snelheid" en waarden van 0 tot 100. Gebruik de kleine pijlen rechts van de cijfers om uw ventilatorsnelheid in procenten aan te geven, en in de bovenste deel van het venster, waar de resultaten van het bewaken van de huidige snelheden worden weergegeven, zoek naar wijzigingen … En laat je natuurlijk op het gehoor leiden, 60 procent van het volle toerental is al behoorlijk stil, maar toch voldoende voor een goede koeling.

Stap 5

Als er geen behoefte is om handmatig waarden te selecteren, drukt u op de knop "Auto ventilatorsnelheid", deze bevindt zich onder de knop "Configuratie". Het programma stelt automatisch de optimale bedrijfsparameters in. Klik op de knop Minimaliseren en SpeedFan zal uit het zicht verdwijnen, maar zal niet stoppen met werken. Voer het uit elke keer dat u de computer aanzet, en het geluid zal u niet meer storen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met het verlagen van de rotatiesnelheid van de ventilatoren, het kan gevaarlijk zijn voor uw computer.

Aanbevolen: