Hoe De Koeler Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Koeler Te Veranderen?
Hoe De Koeler Te Veranderen?

Video: Hoe De Koeler Te Veranderen?

Video: Hoe De Koeler Te Veranderen?
Video: 6 manieren om met Photoshop de kleur van ogen te veranderen 2024, Mei
Anonim

Koelers (ventilatoren) worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de apparaten in de computer niet oververhit raken. Maar het komt voor dat een standaard koeler onvoldoende koeling geeft, of kapot gaat en vervangen moet worden. In de regel veranderen ze de koelers op de videokaart of op de centrale processor. De procedure voor het vervangen van een koeler is niet al te ingewikkeld, maar vereist concentratie en nauwkeurigheid.

Zo ziet de koeler eruit op het moederbord
Zo ziet de koeler eruit op het moederbord

Noodzakelijk

Computer, nieuwe koeler, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

De videokaart heeft een koelsysteem en in de meeste gevallen is dit systeem afgedekt met een speciale behuizing. U moet de videokaart voorzichtig uit de steunen op de systeemeenheid schroeven en vervolgens uit het gat op het moederbord verwijderen. Je moet heel voorzichtig trekken, omdat het gemakkelijk is om elk kwetsbaar element op de microschakelingen te beschadigen, wat kan leiden tot volledige schade aan het moederbord of de videokaart.

En dit is een koeler op de videokaart
En dit is een koeler op de videokaart

Stap 2

Aan de achterkant van de videokaart zit een paar bevestigingsmiddelen waarmee de behuizing wordt vastgehouden. Ze moeten worden losgeschroefd. De koeler heeft nu directe toegang. Het kan worden bevestigd met bouten of met speciale vergrendelingen. Het hangt af van het model en de fabrikant. Om de koeler te verwijderen, moet u de bouten losdraaien of de steunen openen. De nieuwe ventilator kan nu worden geïnstalleerd. Vervolgens moet u de procedure in omgekeerde volgorde herhalen, dat wil zeggen, plaats een nieuwe koeler, schroef het deksel erop en installeer vervolgens de videokaart in de overeenkomstige sleuf van het moederbord. En vergeet niet de koeler aan te sluiten op de voeding (dit is belangrijk).

Stap 3

De koeler op de processor wordt niet afgedekt door een behuizing. Om het te verwijderen, hoeft u niet het hele moederbord te verwijderen (met uitzondering van zeldzame oude modellen, waar bevestigingsmiddelen aan de afgesneden kant zijn). Voor die tijd moet u eraan denken om de koeler los te koppelen van de voeding. Om een defect element van het koelsysteem te vervangen, moet u de bouten losdraaien of de bevestigingen openen (afhankelijk van de methode om de koeler te installeren). Tijdens deze operatie moet uiterste voorzichtigheid worden betracht. U kunt de processor beschadigen of de houders breken. Nadat de koeler is verwijderd, kunt u een nieuwe installeren door deze op de voeding aan te sluiten en alles vast te draaien zoals het was.

Aanbevolen: