Hoe De Rotatiesnelheid Van De Koeler Aan Te Passen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Rotatiesnelheid Van De Koeler Aan Te Passen?
Hoe De Rotatiesnelheid Van De Koeler Aan Te Passen?
Anonim

Op veel desktopcomputers kunt u de ventilatorsnelheid onafhankelijk instellen. Hierdoor kunt u zorgen voor het optimale geluidsniveau zonder belangrijke onderdelen van de pc te oververhitten.

Hoe de rotatiesnelheid van de koeler aan te passen?
Hoe de rotatiesnelheid van de koeler aan te passen?

Het is nodig

  • - Snelheid ventilator;
  • - AMD overdrive.

instructies:

Stap 1

Het is van groot belang om problemen in de werking van de ventilatoren tijdig te signaleren. Installeer de Speed Fan-software en voer deze uit. Wacht terwijl het hulpprogramma informatie verzamelt over de temperatuur van die apparaten waarop de sensoren zijn aangesloten. Open het tabblad Meetwaarden en bekijk de temperatuur van de gewenste apparaten. Onderaan het werkvenster vind je er een aantal met koelere nummers. Wijzig de draaisnelheid van de gewenste ventilator door meerdere keren op de pijl omhoog of omlaag te drukken.

Stap 2

Als je het toerental van de koelbladen hebt verlaagd, wacht dan even totdat een stabiele temperatuur is bereikt van het apparaat waarop deze ventilator is bevestigd. Zorg ervoor dat het de toegestane limieten niet overschrijdt. Als u de temperatuurmetingen niet constant wilt controleren, vink dan het vakje aan naast de parameter Automatische ventilatorsnelheid. Het programma verhoogt automatisch de ventilatorsnelheid als de temperatuur een kritiek niveau nadert.

Stap 3

Speed Fan werkt helaas niet bij alle moederbordmodellen. In dit geval raden we aan om het hulpprogramma AMD Over Drive te gebruiken. Installeer dit programma en voer het uit. Klik in het waarschuwingsvenster dat verschijnt op de knop Ok. Vouw het tabblad Prestatieregeling uit en ga naar het menu Ventilatorregeling.

Stap 4

Stel de gewenste ventilatorsnelheid in door de gewenste schuifregelaars te verplaatsen. Klik op de knop Toepassen om de opgegeven parameters toe te passen. Vouw nu het tabblad Voorkeuren uit en open het menu Instellingen. Zoek Mijn laatste instellingen toepassen bij het opstarten van het systeem. Vink het vakje ernaast aan. Hierdoor kan het programma automatisch de opgegeven parameters van de koelers laden. Klik op de OK-knop, sluit het programma en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: