Hoe De Koeler Op De Processor Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Koeler Op De Processor Te Veranderen
Hoe De Koeler Op De Processor Te Veranderen

Video: Hoe De Koeler Op De Processor Te Veranderen

Video: Hoe De Koeler Op De Processor Te Veranderen
Video: Een nieuwe processor kopen. Paradigit legt uit waar u op moet letten. 2024, April
Anonim

Elke processorkoeler heeft zijn eigen levensduur. Hoewel de levensduur van de koelers aanzienlijk is, kan het vroeg of laat mislukken. In dit geval moet u de oude koeler vervangen door een nieuwe. Het proces van het vervangen van de koeler is niet moeilijk, hoewel het een beetje tijdrovend kan zijn. Zelfs een beginner kan een nieuwe koeler installeren.

Hoe de koeler op de processor te veranderen?
Hoe de koeler op de processor te veranderen?

Het is nodig

computer, koeler, schroevendraaier, koelpasta

instructies:

Stap 1

Verwijder eerst de oude koeler uit de systeemeenheid. Houd er rekening mee dat u niet de koeler zelf hoeft te verwijderen, maar de radiator waaraan deze is bevestigd. Bekijk het systeem om het koellichaam aan de processor te bevestigen van dichtbij. In de regel wordt het koellichaam met speciale bevestigingsmiddelen en een paar schroeven aan het moederbord bevestigd. De bevestigingen kunnen worden verwijderd met een speciale hendel. Nadat u de radiatorbevestigingen hebt verwijderd, verwijdert u alle schroeven. Koppel vervolgens de stroomkabel van de koeler los van het stopcontact en verwijder het koellichaam met de koeler van de systeemeenheid.

Stap 2

Voor elk moederbordmodel zijn aparte typen koelers geschikt. Om de juiste koeler te kiezen, moet u het sockettype (processorverbindingsinterface) van het moederbord weten. Het type socket kan direct op het moederbord worden geschreven. Herschrijf het. Als het niet is gespecificeerd, moet het moederbordmodel er in ieder geval op worden geschreven. Schrijf het moederbordmodel op, ga naar de website van de fabrikant en noteer de socket van dat model.

Stap 3

De volgende stap is het kopen van een nieuwe koeler. Ga naar een computerwinkel en vraag welke koelers ze hebben voor je stopcontact. Kies een koeler volgens uw type stopcontact. Zoek uit of de koeler wordt geleverd met koelpasta. Zo niet, koop het dan apart.

Stap 4

Nu kunt u een nieuwe koeler installeren. Veeg de oude, gedroogde laag koelpasta van de processor. Als de laag koelpasta moeilijk te verwijderen is, kunt u een vochtige doek gebruiken. Breng nu voorzichtig een nieuwe dunne laag koelpasta aan op de processor. De kit moet een speciale lepel bevatten voor de toepassing ervan. Als het er niet is, gebruik dan de middelen die voorhanden zijn.

Stap 5

Installeer een nieuwe warmteafleider op de processor. Vergrendel de bevestigingsmiddelen. Draai de schroeven indien nodig vast. Sommige radiatormodellen worden alleen met vergrendelingen bevestigd, u hoeft de schroeven daarvoor niet vast te draaien. Sluit de stroomkabel van de koeler aan op het stopcontact naast de processor. Het nieuwe koellichaam met koeler is nu geïnstalleerd.

Aanbevolen: