Een Nieuwe Printer Installeren

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Printer Installeren
Een Nieuwe Printer Installeren

Video: Een Nieuwe Printer Installeren

Video: Een Nieuwe Printer Installeren
Video: Vu0026A Hoe installeer ik een WiFi printer 2024, Mei
Anonim

Een afdrukapparaat is tegenwoordig al een vrij algemeen kenmerk, niet alleen van een kantoor, maar ook van een thuiscomputer, en fabrikanten van besturingssystemen hebben de eenvoudigste manieren geboden om een printer op een computer aan te sluiten. Daarom is de procedure voor het toevoegen van dit randapparaat aan de hardwareset die op uw computer is aangesloten eenvoudig.

Een nieuwe printer installeren
Een nieuwe printer installeren

instructies:

Stap 1

Zoek een comfortabele plek om de printer te plaatsen. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat de printer met een kabel op een computer en een stopcontact moet worden aangesloten, dat de printer uittrekbare laden en te openen kleppen heeft, dat u dit soort apparaten niet in de buurt van verwarming radiatoren.

Stap 2

Sluit de bij de printer geleverde netwerkkabel eerst aan op het apparaat en vervolgens op een stopcontact. Sluit in dezelfde volgorde de kabel aan die de printer met de computer verbindt. In de regel wordt een afdrukapparaat aangesloten op een USB-poort, de andere optie (LPT-poort) wordt tegenwoordig praktisch niet gebruikt. Gebruik een van de USB-poorten aan de achterkant van de systeemeenheid als de printer is aangesloten op een pc en niet op een laptop - op deze manier houdt u vrije USB-aansluitingen op het voorpaneel over voor andere apparaten die moeten worden aangesloten en losgekoppeld (mobiele apparaten, spelers, flashdrives enz.).

Stap 3

Zet de printer aan met de bijbehorende aan/uit-schakelaar op de behuizing. Daarna moet het besturingssysteem van de computer het nieuwe apparaat detecteren, het herkennen en de stuurprogramma's uit de database installeren. Als dat niet het geval is, installeert u het stuurprogramma zelf met behulp van de optische schijf die bij de printer is gekocht. Als zo'n schijf niet aanwezig is, downloadt u het vereiste bestand van de website van de fabrikant van uw afdrukapparaat.

Stap 4

U kunt voor de installatie de juiste wizard gebruiken die beschikbaar is in Windows. Open hiervoor bijvoorbeeld in Windows 7 het menu op de knop "Start", selecteer het item "Configuratiescherm", klik op de link "Hardware en geluiden" en klik op de link "Printers".

Stap 5

Klik op de knop "Printer toevoegen" en selecteer "Een lokale printer toevoegen" in het geopende venster van de installatiewizard. Controleer op het vinkje naast Gebruik een bestaande poort op de pagina Printerpoort selecteren en zorg ervoor dat de aanbevolen printerpoort is geselecteerd. Klik vervolgens op de knop "Volgende".

Stap 6

Selecteer uw printerfabrikant en -model op de pagina Printerstuurprogramma installeren en klik nogmaals op Volgende. Wanneer de wizard de installatie voltooit, klikt u op Voltooien.

Aanbevolen: