Een Nieuwe Harde Schijf Installeren Hard

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Harde Schijf Installeren Hard
Een Nieuwe Harde Schijf Installeren Hard

Video: Een Nieuwe Harde Schijf Installeren Hard

Video: Een Nieuwe Harde Schijf Installeren Hard
Video: Hoe vervang je een HDD/SSD en installeer je een nieuwe Windows 10 op je laptop ? 2024, Maart
Anonim

Hoe groot de harde schijf ook is die in de computer is geïnstalleerd, de vrije ruimte erop kan vroeg of laat opraken. Tegenwoordig, wanneer high-speed internet het mogelijk maakt om films in HD-kwaliteit te downloaden en een geïnstalleerde game meerdere gigabytes in beslag neemt, is dit des te belangrijker. Om de schijfruimte op uw computer te vergroten, moet u er nog een harde schijf aan toevoegen.

Een nieuwe harde schijf installeren hard
Een nieuwe harde schijf installeren hard

Noodzakelijk

  • Computer;
  • nieuwe harde schijf;
  • vier bevestigingsschroeven;
  • kleine kruiskopschroevendraaier;
  • kabel voor het aansluiten van de harde schijf op het moederbord;
  • in sommige gevallen - een SATA-voedingsadapter

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit, trek de stekker uit het stopcontact. Draai de bevestigingsschroeven los en verwijder de deksels van de zijbehuizingen. Zorg ervoor dat uw moederbord een vrije connector heeft en van hetzelfde type is als de schijf. Controleer ook op een losse stroomkabel. Tegenwoordig zijn SATA-schijven relevant, al meer dan vijf jaar zijn alle moederborden uitgerust met de nodige connectoren. Als uw PSU geen SATA-stroomkabels heeft, koop dan een adapter, deze worden meestal op dezelfde plaats verkocht als uw harde schijven.

Stap 2

Installeer de harde schijf in het chassis in een leeg compartiment. Tegelijkertijd mag het, indien mogelijk, niet in de buurt van de reeds geïnstalleerde schijf zijn, dit is nodig om een normale koeling van de apparaten te garanderen. Zet de harde schijf vast met schroeven of chassisbevestigingsmiddelen (veel behuizingen zijn ontworpen voor "schroefloze" apparaatmontage). De aandrijving moet stevig worden bevestigd om trillingen tijdens het gebruik te voorkomen.

Stap 3

Sluit de interfacekabel aan op de harde schijf en op het moederbord en installeer de voedingskabel in de overeenkomstige connector op de schijf (gebruik indien nodig een adapter). Deze kabels zijn zo gemaakt dat ze niet op de verkeerde plek gelegd kunnen worden. Sluit de behuizingsdeksels en zet ze vast. Zet uw computer aan.

Stap 4

Nadat u het besturingssysteem hebt geladen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Beheer" in de lijst die verschijnt. Zoek in het geopende venster de regel "Schijfbeheer" en plaats de cursor erop. De schijfinitialisatieprocedure wordt gestart, wacht tot deze is voltooid. Maak een partitie of partities op de nieuwe schijf en formatteer ze. De schijf is klaar voor gebruik.

Aanbevolen: